Хачанов не се поддаде на провокациите на Кирьос и съумя да изкове обрат в нестандартен мач

от в 07:04 на 15.08.2019
В
Карен Хачанов трябваше да запази нечовешко хладнокръвие, за да съумее да надделее в по принцип нестандартен тенис двубой, но и съвсем стандартен такъв за Ник Кирьос. В крайна сметка шоуто бе спечелено от руснака след обрат за 6:7(3) 7:6(4) 6:2, като в трети кръг в Синсинати той ще срещне Люка Пуй.

В началото на двубоя двамата печелеха подаванията си сравнително комфортно, като Кирьос не пропусна да ,,зарадва" публиката с някой от традиционните си изблици в знак на ярост.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161816594420551681?s=20

Това напрежение у австралиеца ескалира в значително по-слабо представяне на сервис при 3:2, когато след двойна грешка Кирьос предаде подаването си. Хачанов, от друга страна, изглеждаше пределно свеж и стабилен, като руснакът излизаше победител в голяма част от разиграванията, а грешките от неговата ракета бяха същинска рядкост.

Изображение

Изведнъж Ник се оказа изоставащ с 2:5, а честите гримаси по лицето му говореха за неразположение от физическо естество, като стана ясно, че шампионът от Вашингтон изпитва болка в десния си прасец, който бе третиран от физиотерапевта по време на паузата между геймовете.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161819201226645504?s=20

Помощта се оказа доста ползотворна за канбереца, който спечели следващия си сервис гейм рутинно, а при 5:3 Хачанов изведнъж загуби увереност и както дотогава руснакът бе допуснал едва една непредизвикана грешка, две такива неточности, гарнирани с една двойна грешка, дадоха три поредни точки за рибрейк на Кирьос. От втората си възможност австралиецът натисна спусъка от форхенд, реализирайки завършващ удар, който го върна в битката за откриващия сет на мача.

Изображение

Последваха два едноминутни сервис гейма, а при 6:5 изглеждаше, че Кирьос ще вкара частта в тайбрек след поредното безметежно подаване, но няколко необосновани действия на австралиеца изведнъж дадоха сетбол на Хачанов. Както изглеждаше, че Кирьос губи нещата от контрол, шампионът от Акапулко отрази опасността с ас от втори сервис, а след нови две директно спечелени точки от начален удар най-накрая се стигна до дълъг гейм.

https://twitter.com/FranceDjazair/status/1161824681084825600?s=20

В него по-спокойният се оказа австралиецът, който се сдоби с убедителния аванс от 5:1 точки при смяната на полетата, като преднината на Ник бе достатъчна за него, за да се откъсне напред в отделните части.

Изображение

,,Екшън" във втория сет нямаше чак до деветия гейм от частта, когато Кирьос допусна няколко грешки, за да изостане с 15:40, давайки два поредни скрити сетбола на своя съперник. В тези моменти австралиецът се позова на крайно неортодоксални, но същевременно и ефективни прийоми, които го измъкнаха от опасностите, за да може в крайна сметка след общо четири спасени брейкбола Ник отново да излезе напред в резултата.

https://twitter.com/FranceDjazair/status/1161833880250388480?s=20

Не след дълго стана ясно, че развръзката и на този сет ще бъде решена в тайбрек, а в него Хачанов този път запази хладнокръвие, за да си спечели аванс от минипробив от рано, като само това бе достатъчно на шампиона от Берси да надделее във втория дълъг гейм и да форсира трета решителна част.

Изображение

В нея Кирьос достигна до два поредни брейкбола при 1:1, но руснакът показа характер и се опази от пробив, като това окончателно вбеси 27-мия в света, който съвсем изгуби контрола върху събитията след множеството пререкания със съдията на стола. Впоследствие Кирьос инкасира два поредни пробива, за да предаде мача безславно с двойна грешка, а по този начин Хачанов излезе герой в този нестандартен сблъсък и си подпечата мястото на осминафиналите.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161848413501251584?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов не се поддаде на провокациите на Кирьос и съумя да изкове обрат в нестандартен мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook