Хачанов с обрат над Агут; Тиафо е аут

от в 17:24 на 14.05.2019
В
Карен Хачанов надделя над испанеца Роберто Баутиста Агут след обрат. Руснакът показа мощна и стабилна игра от дъното на корта, а по този начин след 7:5 4:6 2:6  за близо 2 часа и 30 минути елиминира съпернка си.

В първата част двамата седяха добре на корта, а представянето им в собствените им подавания беша напълно аналогично. Така законометно се стигна до 5:5 , но вместо да се стигне до тайбрек, то подаването на Карен при 6:5 беше пробито след като той пресили един бекхенд в началото, а при 30:40 и не намери форхенда си и изпрати топката далеч в публиката.

През втората именно агресията на Хачанов от дъното на корта му даде пробив аванс в началото, но това не се задържа за дълго, защото въпреки че спаси един брейкбол след уникален драй форхенд, при втория руснакът изкара лесен бекхенд, а по този начин и предаде подаването си.



Отново обаче надмощието на Карен от дъното си каза думата, а след серия от хубави форхенд диагонали той се добра и до нов брейк, а въпреки че Баутиста имаше аванс от 0:40, за да остане в сета, испанеца не се възползва и по този начин сета отиде в сметката на Хачанов.

В третия сет отново доминираща се оказа играта от дъното на корта, а Баутиста все по-трудно успяваше да се справя с мощните удари на Карен. Това ясно пролича и в резултата, защото освен че взе всички свои подавания, подкрепян от силния си начален удар, то руснакът и показа характер в геймовете на съперника си и проби цели два пъти, а по този начин и след 6:2 затовори срещата.

https://twitter.com/doublefault28/status/1128292825542668289?s=19

Франсис Тиафо отпадна още в първия си мач в италианската столица! Американецът показа характер и отрази  3 мачбола при 6:5, но в крайна сметка след решителен тайбрек напусна надпреварата, губейки от Жоао Соуса след 3:6 7:6(3) 6:7(4) за точно три часа игра!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов с обрат над Агут; Тиафо е аут В

Коментари





Следвайте ни в Facebook