Халеп бе близо до отпадането в Синсинати, но съумя да удължи победната си серия

от в 03:58 на 17.08.2022
Мартин Петков

Симона Халеп през последните години на няколко пъти правеше рокади с треньорския си екип, като в този период назначи първо австралиеца Дарън Кейхил, който я изведе до върха в световната ранглиста и титлата от Ролан Гарос 2018, а впоследствие работи и със сънародника си Даниел Добре, под чието ръководство триуфмира на Уимбълдън през 2019-а. Последваха слаби сезони за именитата румънка и от май тази година тя се подвизава под ръководната ръка на навярно най-авторитетния тенис треньор и бивш такъв на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу.

Бившата номер едно в няколкото месеца на сътрудничество с французина достигна полуфинал на Уимбълдън, но несъмнено големият ѝ успех дойде през миналата седмица, когато триумфира с титлата в Торонто, явяваща се нейна първа от категория ,,WTA-1000" от цели 23 месеца насам. Халеп обаче нямаше време да празнува и още днес се впусна в турнира от същата серия в Синсинати, където е трикратна финалистка и след известна доза трудности преодоля съпротивата на ,,щастливата губеща" Анастасия Потапова с успех в три части - 6:4 3:6 6:3, като ѝ предстои да срещне Вероника Кудерметова във втория кръг на състезанието.

В началото на двубоя и двете тенисистки страдаха от липса на добър сервис, поради което си размениха на бързо по два пробива, преди дъжд да прекъсне срещата при 2:2. След паузата породена от променливите метеорологични условия шампионката от Шлема се завърна на корта заредена с допълнителна мотивация и притисна съперничката си, като чрез поредица от уинъри си извоюва ключов пробив в деветия гейм, който броени минути по-късно ѝ донесе успех в откриващия сет.

Във втората част румънката неколкократно взимаше инициативата и повеждаше в резултата, ала световната номер 54 нямаше никакво намерение да се предава и мигом реализира рибрейк на два пъти, с което осната в мача. Потапова без да прави нещо особено, дочака своя момент в осмия гейм, когато благодарение на неточностите породени от нервността в играта на бившата първа ракета на света, рускинята оползтвори шанса си за пробив и обратно на очакванията изпрати двубоя в решителната му фаза.

На старта на последната трета част Симона напомни за представянето си от Торонто, като взе ранен превес над противничката си и поведе убедително с 4:1. Халеп обаче отново се пропука, подобно на по-рано в срещата, като допусна връщане на брейка, но бързо съумя да се реабилитира и чрез рибрейк стигна до правото да сервира за победата, където се справи безупречно и умело затвори двубоя в своя полза след 2 часа и 16 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп бе близо до отпадането в Синсинати, но съумя да удължи победната си серия Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | анастасия потапова | симона халеп | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook