Халеп е първата полуфиналистка на тазгодишния Уимбълдън

от в 16:58 на 09.07.2019
В
Симона Халеп победи китайката Шуай Джън след 7:6(4) 6:1. Въпреки неувереното си начало, Симона успя да се завърне в мача, а след това показа и почти безгрешни минути, с което се класира за полуфиналите на надпреварата.

Още в началото на мача Симона имаше доста проблеми, което доведе и до ранен пробив пасив, а така румънката изостана с 1:4. Видимо уверена в себе си, Джън дори имаше и четири възможности да поведе с 5:1, ала нервите на китайката не издържаха и, предадена от своя форхенд, тя не успя да увеличи солидния си аванс.



Впоследствие тотален спад в играта на Шуай помогна на Халеп да се завърне в сета, а след няколко бързи гейма се стигна до тайбрек, където Симона вече видимо владееше играта си и успя да излезне напред със сет аванс.

Във втората част тенденцията от късните минути на изминалия сет се запази, а докато Халеп трупаше увереност, китайката започваше да греши все повече и повече. Така поради допускането на твърде много неточности в играта си, Шуай не успя да се противопостави на Симона и след категоричен сет, загубен с 1:6, Джън напусна надпреварата в Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп е първата полуфиналистка на тазгодишния Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook