Халеп и Стивънс излизат на финала в Монреал, Свитолина е детронирана

от в 08:50 на 12.08.2018
Калоян Пламенов

Симона Халеп и Слоун Стивънс ще излязат една срещу друга на финала в Монреал, като това ще бъде и повторение на мача за трофея от "Ролан Гарос", когато двете се изправиха също една срещу друга. 

Този финален сблъсък стана факт, след като американката успя да детронира настоящата шампионка от надпреварата Елина Свитолина, след като постигна изненадващо лесна победа с 6:3, 6:3 във втория 1/2-финален сблъсък в турнира.

Срещата продължи 1 час и 30 минути, а американката не остави шансове на своята противничка и я надигра по всички параграфи на корта, като спечели първия сет с два пробива разлика, а вторият - с един.

Финалната среща ше се проведе не преди 20:30 часа българско време днес.

До момента Халеп и Стивънс имат 8 мача помежду си в тура, като румънката има солидно предимство при победите и е постигнала шест успеха срещу едва два за своята противничка.

За последно двете се срещнаха на финала, на тазгодишния "Ролан Гарос". Тогава румънската тенисистка стигна до успеха след 3:6, 6:4, 6:1. За последно Стивънс е побеждавала Халеп преди 5 години на Откритото първенство на Австралия.

Ако спечели турнира, румънката ще завоюва своята трета титла за сезона и 18-а в кариерата. Стивънс до момента пък има само една титла от началото на годината и шест за цялата кариера. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп и Стивънс излизат на финала в Монреал, Свитолина е детронирана Калоян Пламенов
Теми:  
симона халеп | слоун стивънс | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook