Халеп оцеля в луд мач с 16 пробива и е във финалната четворка в Мелбърн!

от в 08:23 на 07.01.2022
Диана Андреева

Симона Халеп започна сазон 2022 и участието си на подгряващия турнир в Мелбърн по превъзходен начин. Бившата световна номер едно показваше тенис на високо ниво и в хода на миналите си срещи отстъпваше едва по няколко гейма, но днешният двубой на румънката далеч не се разви по този начин. Халеп бе принудена да преминава през редица трудности, ала в крайна сметка демонстрира силна воля и се поздрави с успех след 6:2 5:7 6:4 над Виктория Горубич.

В откриващата част доминиращи бяха посрещачите. Както Халеп, така и Голубич не впечатляваха на сервис и пробивите се множаха с невиждана скорост. В продължение на седем гейма до брейк не се стигна само веднъж. Бившата шампионка от Големия шлем успя да задържи подаването си и поведе с 4:2, а впоследствие продължи да доминира на корта и затвори ссета в своя полза.

Във втората част за първи път от началото на мача Голубич успя да спечели подаването си, но преднината в резултата отново не бе в нейна полза. Халеп вървеше устремено към отмъкване и на този сет, ала планът й сериозно се обърка след нов спад в представянето й на начален удар. Симона допусна да бъде пробита за 5:7, което означаваше, че най-интересното в мача тепърва започва.

Решителният сет започна с нова серия от пробиви, като паритетът се запази до 4:4, когата Халеп демонстрира характер и навакса пасив от 0:40 на собствен сервис, а впоследствие на свой ред отмъкна подаването на своята опонентка. Този момент се оказа решаващ и благодарение на него Халеп напусна корта като победителка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп оцеля в луд мач с 16 пробива и е във финалната четворка в Мелбърн! Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория голубич | мелбърн | симона халеп | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook