Халеп срещу Бертенс на финала в Мадрид след победи над Бенчич и Стивънс

от в 08:58 на 11.05.2019
В
Симона Халеп, въпреки че продължава да приема антибиотик, се добра до финала в Мадрид. Румънката изигра пореден силен мач и въпреки че допусна да загуби първи сет в турнира след 6:2 7:6(2) 6:0 за почти 2 часа игра надделя над Белинда Бенчич.



Срещата започна равностойно и двете се движиха близо в резултата, раменяйки си по един пробив, но в последствие при 2:2 Халеп вдигна оборотите и взимайки 4 поредни гейма затвори сета в своя полза.

През втората част Симона изоставаше с брейк пасив в откриващите геймове, но показвайки силната игра от края на миналия сет се добра до 3:3, а оттам закономерно в крайна сметка се стигна до 6:6. В тайбрека обаче везните рязко се наклониха в полза на Бенчич и тя след категоричното 7:2 прати мача в решаващ сет.

Там обаче играта продължи едва 27 минути, а Симона държейки онова високо ниво, комбинирано и с грешки на Белинда, мача бързо приключи, а швейцарката получи геврек за довиждане от турнира.

https://twitter.com/jcas5320_AK/status/1127069399716728833?s=19

В спор за място на финала Халеп ще срещне 7-мата в света - Кики Бертенс. Холандката надделя в два сета над Слоун Стивънс след 6:2 7:5.

Първият сет отиде на бърза ръка в сметката на Кики, след като тя дръпна с ранен аванс и по този начин и концентрирана затвори с 6:2. През втората част Бертенс навакса пробив пасив и след като спечели 5 от последните 6 гейма, за да затвори мача в два сета за 5-ти пореден път на турнира.



Халеп и Бертенс са играли цели 4 пъти досега, като баланса в мачовете им е 2:2. Последната среща между двете беше на финала в Синсинати през миналия сезон, а тогава победителка беше холаднката.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп срещу Бертенс на финала в Мадрид след победи над Бенчич и Стивънс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook