Хенман: Беше смущаващо как Алкарас накара Циципас да изглежда толкова посредствено

от в 18:50 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изнесе същинска тенис лекция на Стефанос Циципас през вчерашния ден. Очакванията бяха да станем свидетели на едно първокласно тенис шоу, но световният номер едно изнесе своя пореден моноспектакъл на Ролан Гарос и защити реномето си на топ фаворит за титлата в Париж. 20-годишният тенисист игра по такъв начин, че дори легенди от ранга на Тим Хенман и Матс Виландер не съумяха да скрият своето възхищение от видяното на "Филип Шатрие".

"Винаги имаме мачове в първите кръгове на турнирите от Големия шлем, при които разликата в класите е огромна между фаворитите и техните съперници. Случилото се вчера обаче не е нормално. Циципас е световен номер 5, двукратен "Мастърс" шампион на клей, бивш финалист от този турнир и човек, от когото се очаква да спечели "мейджър" титла в най-скоро време. През първите два сета беше направо смущаващо как Алкарас накара Циципас да изглежда толкова посредствено. Стефанос се опита да приложи своя игрови план, само че въобще не му беше дадена подобна възможност, защото Алкарас просто нямаше слаба страна, която да бъде атакувана" - сподели 4-кратният 1/2-финалист от Уимбълдън.

"Той е абсолютно невероятен за наблюдаване на живо. Имах чувството, че съм на концерт на Ролинг Стоунс. В един момент играе най-нормален тенис и изведнъж удря форхенда толкова здраво, че е направо неуважително към играта. Виждал съм какво ли не на корта и рядко оставам без думи, но просто не можеш да играеш тенис по такъв начин" - присъедини се към суперлативите и бившия номер едно Матс Виландер.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хенман: Беше смущаващо как Алкарас накара Циципас да изглежда толкова посредствено Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | матс виландер | ролан гарос | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook