Хервиг Щрака: Дано турнирът в София продължи дълги години

от в 13:36 на 06.02.2019
Георги Христов

Изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа Дейвид Мейси и Хервик Щрака - член на Борда на директорите на ATP и турнирен директор на световния мъжки тенис турнир Erste Bank Open 500, пристигнаха в България за Sofia Open 2019. Те проведоха среща с президента на Българската федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация Стефан Цветков, след което изгледаха част от битките в „Арена Армеец“, разгледаха активностите в залата и дадоха много висока оценка на турнира от сериите АТР 250 в българската столица.

„България има прекрасен турнир, с който може да се гордее. Познавам отлично организаторите и ги поздравявам за страхотната работа. Имате великолепна зала, имах възможност да разгледам „Арена Армеец“, наистина съм впечатлен. Останах очарован от масовостта по време на детския ден. Имаше толкова много деца. Хареса ми начинът, по който децата са приобщени към този тенис празник – с много и най-различни активности.

"Гледах как играят различни спортове, рисуват, учат се на изкуства, слушат четене на книги, срещат се с популярни личности, забавляват се. На много места се залага предимно на тенис активности, но много ми хареса как вие тук сте им създали разнородни забавления, обединени от тениса. И всъщност този подход би накарал всяко дете да намери нещо интересно и да иска пак и пак да се връща на тенис събития, да заобича тениса. А може би сред децата, с които се разминах по коридорите се крие и бъдещ тенис шампион от България“, заяви членът на Борда на директорите на ATP Хервиг Щрака.

„Имате изключителен лист от играчи. На преден план е Циципас, който е най-актуалният млад играч в момента със спечелването на мастърса на новото поколение и достигането до топ 4 в Австралия. Имате Хачанов и Медведев. Имате страхотни опитни тенисисти, обичани по целия свят. Хубаво е за феновете да могат да се наслаждават на тенисисти като Монфис и Вердаско. Личи си, че за организацията на турнира са вложени много усилия. Sofia Open има всички белези за турнир от най-високо ниво и бих се радвал, ако турнирът в България продължи дълги, дълги години. Има много фенове още от първите дни на турнира в тази, както вече казах – великолепна зала.

"Ако и в бъдеще тук продължават да се събират играчи от такова ниво, то София определено ще е не само дългосрочен домакин на турнир от АТР тура, но и любимо място за тенисистите, които се наслаждават да играят големи мачове. Важно е и как всички в страната възприемат турнира – феновете, спонсорите, самата държава. Но като гледам вълнението по трибуните и колко запалени са хората тук по тениса, съм много радостен и вярвам, че България заслужава да е център на световния тенис“, добави Хервиг Щрака.

Оцени тази статия:
Хервиг Щрака: Дано турнирът в София продължи дълги години Георги Христов
Теми:  
sofia open новини | Дейвид Мейси | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини | тенис турнир в софия | хервиг щрака

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook