Хуберт Хуркач срещу Матео Беретини - анализи, очаквания и коефициенти

от в 12:10 на 09.07.2021
Калоян Соколов

Тазгодишният Уимбълдън при мъжете донесе множество изненади, а именно по тази причина имаме двама дебютанти във фазата на полуфиналите в Лондон. Става въпрос за Матео Беретини и Хуберт Хуркач, които показват невероятна увереност върху тревата и вероятно ще гледаме висококачествена битка.

Пътят им досега в надпреварата беше доста различен, тъй като шампионът от Куинс срещна само един поставен състезател, докато Хуркач се разправи последователно със световния номер две Даниил Медведев и осемкратния шампион Роджър Федерер. Нека обаче сега заедно да поразсъждаваме по какъв начин някой измежду Матео и Хуберт би могъл да наклони везните в своя полза.

Какви са предимствата на Хуберт Хуркач?

Полякът е спечелил единствената среща между двамата, която се провежда в Маями през 2019-а година и то изключително категорично. Това не е от огромно значение, но по това време Беретини вече играе най-добрия си тенис, така че въпросният успех определено има своята тежест. Хуркач притежава и далеч по-добра статистика на ретур през своята кариера, печелейки с близо 2 процента повече точки от италианеца на този компонент.

Няма как да не споменем бекхенда на световния номер 14, който бива изпълнен със сериозна доза агресия при второто подаване на опонента и определено е далеч по-опасно оръжие, ако го съпоставим с обратния удар на Матео.

Трябва да отчетем и далеч по-трудната схема на Хуркач, което категорично показва неговото страхотно представяне на Уимбълдън, докато италианецът все още не е бил реално тестван. През целия сезон на трева една от главните теми е сервисът на Беретини, само че полякът е бил пробиван по-малко пъти в хода на надпреварата по никакъв начин не отстъпва при ефективността си на първо подаване.

Първенецът от Маями не е сред най-мощните тенисисти, ала умее да насочва топката с огромна дълбочина и се справя чудесно при излизанията си напред на мрежата. Настилката пък превръща поставения под номер 16 в далеч по-офанзивен състезател и той изглежда по-опасен от всякога.

Какви са предимствата на Матео Беретини?

Римлянинът е далеч по-силов играч и може да пласира ударите си по начин, който прави невъзможно противниковата защита да противодейства. Беретини разполага със сила, чиито граници са далеч над възможностите на Хуркач и без съмнение ще видим повече неспасяеми удари от ракетата на италианеца. Грешките обаче също вероятно ще преобладават в актива на световния номер 9, макар че неговият слайс работи чудесно върху настилката и го прави да изглежда по-завършен тенисист.

Беретини е непобеден в хода на сезона на трева, което му дава огромна доза самочувствие и също така притежава способността да играе по един и същи начин, абстрахирайки се от резултата. Смятам, че най-високото ниво на Матео е недостижимо за почти всеки друг в Тура и ходът на двубоя до голяма степен ще зависи от нивото на по-високоранкирания претендент, но от друга страна, постоянството е на страната на Хуркач.

Вероятно италианецът ще печели повече лесни точки и сервис геймовете му ще протичат в бързо темпо, като така ще свали известна част от напрежението върху себе си и може да подходи по-свободно на посрещане, където да се възползва от евентуални колебания в представянето на поляка.

Очаквания и коефициенти:

Очаквам много оспорвана битка, в която наглед Беретини изглежда фаворит, но от друга страна, Хуркач харесва да бъде в ролята на аутсайдер и има нужните качества да неутрализира предимствата на Матео. Именно заради това се спирам на изненадващ четирисетов успех в полза на световния номер 18.

Букмейкърите пък дават своите предпочитания за Матео Беретини, предлагайки коефициент от 1,45 за негова евентуална победа, докато ставката в полза на Хуркач е 2,75. Тези предварителни прогнози не могат да ни дадат ясна представа какво точно ще се случи, така че ни остава единствено да се насладим на срещата, чието излъчване отново бихте могли да намерите на линковете в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуберт Хуркач срещу Матео Беретини - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | Анализи | матео беретини | превюта | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook