Хуркач изхвърли Циципас от Монреал! Медведев разгроми Едмънд

от в 03:35 на 08.08.2019
В
Хуберт Хуркач изненадващо отстрани Стефанос Циципас от Мастърса в Монреал. Полякът надделя в този същински сблъсък на следващото поколение в три сета след 6:4 3:6 6:3, като в третия кръг на канадския Мастърс Хуберт ще се противопостави на Гаел Монфис или Иля Ивашка. Днешната загуба на Циципас също така означава, и че гъркът ще загуби доскоро извоюваното си място в топ пет на световната ранглиста, защото не успя да защити финала си от изминалата година, като от понеделник младият тенисист ще бъде на седмата позиция.

Хуркач започна двубоя изненадващо добре, при положение че през последните седмици полякът видимо не се намираше в най-добрата си форма. Още в третия гейм на мача той проби, като този му аванс се оказа напълно достатъчен за него, за да се откъсне в сетовете.

Изображение

Стефанос обаче бързо ,,предприе мерки" и стартира следващата част с моментален пробив, който, подобно на откриващия сет, се оказа напълно достатъчен за тенисиста, за да се увенчае с успеха в частта. Така се стигна до решителна такава, в която този път ранни пробиви нямаше, но за сметка на това късен такъв бе постигнат от Хуркач, който съумя да спечели критичния гейм на ретур след няколко прекалено колебливи действия на гърка.

Изображение

Последва безкомрпомисно затвърждаване на нула от страна на поляка, който по този начин поднесе една от изненадите на турнира след един час и 49 минути игра.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159256154263969792?s=20

Даниил Медведев разгроми Кайл Едмънд, давайки едва три гейма на британския си съперник за целия мач - 6:3 6:0, за само 59 минути игра. В трети кръг в Монреал ,,Мечката" ще срещне Кристиан Гарин, който изненадващо отстрани Джон Иснър.

Руснакът проби рано, като Едмънд видимо срещаше неимоверни трудности със стабилния тенис на своя опонент. Медведев задържа предимството си от брейк до края на сета, като дори не му се наложи да сервира за спечелването му, тъй като при 5:3 той спечели нов гейм при посрещане, за да се отдели в частите.

Изображение

Вторият сет бе напълно неравностоен, като Едмънд просто не знаеше къде се намира, а Медведев се възползва от това по най-добрия начин, давайки едва седем точки на съперника си в рамките на цялата част, за да реализира серия от осем поредни спечелени гейма, а с това - и да постигне така категоричния си успех.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159238663886254080?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач изхвърли Циципас от Монреал! Медведев разгроми Едмънд В

Коментари





Следвайте ни в Facebook