Хуркач отстрани Циципас след обрат и е на полуфинал в Маями!

от в 22:35 на 01.04.2021
Петър Томов

След като отстрани Денис Шаповалов и Милош Раонич в предходните два кръга от надпреварата в Маями, Хуберт Хуркач взе скалпа на още един поставен, елиминирайки втория в схемата Стефанос Циципас в три сета. Полякът изигра най-силния си мач от началото на сезона и след 2:6 6:3 6:4 за 2 часа и 22 минути достигна за първи път в кариерата си полуфиналната фаза в турнир от сериите Мастърс 1000, където ще очаква победителя от срещата между Андрей Рубльов и Себастиан Корда.

Срещата започна по перфектен начин за Циципас, който успя да спечели подаването на поляка още в първия гейм. Първата ракета на Гърция игра изключително агресивно на ретур в сета, достигайки до още пет възможности за пробив и реализирайки такъв в седмия гейм, за да поведе с 5:2. Началният удар на Стеф също беше на висота и след гейм на нула първата част отиде на сметката на втория поставен.

Вторият сет започна по идентичен на първия начин като Хуркач отново загуби подаването си в първия гейм. Този път обаче 24-годишният поляк не позволи на Циципас да се откъсне, връщайки пробива в четвъртия гейм, а възходът в играта на първата ракета на Полша не спря дотам! Хуркач успя да отрази два брейкбола при 15-40 в седмия гейм, а в последвалия гейм успя да спечели подаването на Циципас, който водейки с 40-0 допусна внезапен срив в играта си и загуби 5 поредни точки в гейма. Добрата игра на поляка продължи и той записа безпроблемен сервис гейм, с който да затвори сета и да изпрати срещата в решителна трета част.

Третият сет започна равностойно и двамата нямаха никакви затруднения със сервис геймовете си до петия гейм. В него Циципас за втори път в срещата изпусна аванс от 40-0 на свой сервис, което се оказа разковничето в края. Хуркач показа нерви от стомана във важните моменти, отразявайки единствената възможност за пробив, открила се пред гръка, и след феноменални сервис геймове в края успя да затвори срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач отстрани Циципас след обрат и е на полуфинал в Маями! Петър Томов
Теми:  
маями | стефанос циципас | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook