И бившата шампионка от Уимбълдън не я спря: Хадад Мая повали Халеп и ще търси нов трофей

от в 15:26 на 19.06.2022
Мартин Петков

Беатрис Хадад Мая е навярно името, което впечатлява най-много с изявите си от началото на тревния сезон. Бразилката все още няма поражение върху зелената настилка и миналата неделя завоюва титлата в Нотингам, то в хода на вече отминаващата седмица световната номер 32 достигна полуфиналите в Бирмингам, където срещна двукратната шампионка от Шлема - Симона Халеп, която демонстрира отлична форма в навечерието на предстоящия Уимбълдън и ще търси втори триумф на кортовете в ,,All England Club".

Сблъсъкът ни предостави сериозна битка за всяка точка, като двете тенисистки разкриха най-добрите аспекти в играта си, от което бившата номер едно извлече позитиви и съумя да спечели по-голям брой точки в срещата, обаче 26-годишната Хадад Мая бе безпощадна във важните моменти, именно когато взимаше правилните решения, и изкова знакова победа в три части с 6:3 2:6 6:4, дошла след 2 часа и 16 минути на корта. За световната номер 32 двубоите през днешния ден не спират дотук, след като за пореден път от началото на турнира в английския град ѝ предстои да изиграе втори мач в рамките на един ден, ала разликата е, че в този случай сблъсъкът ще бъде с крайно висок залог, предоставяйки възможност на бразилката да ознаменува невероятното си представяне с нова титла, стига да надвие последното си препятствие в лицето на Шуай Жанг.

Румънката стартира ударно срещата с пробив в дебютното подаване на съперничката си, като след умела защита в идните минути запази предимството си и се сдоби с крехък аванс в резултата. На латиноамериканката не ѝ отне много време, преди да намери нужното равнище в своите отигравания, и скоро след това възстанови равенството, но мигновено се пречупи под натиска на Халеп и инкасира пореден брейк, връщайки се отново в догонваща позиция. Хадад Мая от този момент нататък развиваше играта си единствено във възходяща линия и по никакъв начин не се влияяше от факта, че срещу нея стои двукратна шампионка от Шлема, като съумя да осъществи фамозен обрат, печелейки четири последователни гейма, за да триумфира в откриващия сет.

Втората част се разви равностойно в началните си минути, ала с течение на времето бившата номер едно взе инициативата на своя страна и на корта се създаваше впечатлението, че е по-добрата от двете състезателки. Халеп не след дълго узакони преимуществото си чрез пробив в шестия гейм, който се оказа повратен за изхода на сета и с втори брейк от страна на световната номер 20 в последвалото подаване на бразилката станахме свидетели на абсолютно равенство в отделните части.

Двукратната шампионка от Шлема пренесе силното си ниво и при старта на решителния сет, като се поздрави с ранен пробив аванс и гледаше убедително към крайния успех в срещата. Световната номер 32 обаче отново не падна духом и постепенно усетила, че няма какво повече да губи в мача, своебразно ,,отпусна ръката", което ѝ донесе множество позитиви и тя не просто се завърна в резултата, а дори на свой ред поведе с брейк, но за пореден път в срещата допусна спад с пагубно значение и равенството възцари на корта в английския град при сет на сет и 4:4. Хадад Мая за пореден път доказа психическата си устойчивост в най-важните моменти от своите двубои, като моментално реализира нов пробив, който ѝ позволи да сервира за победата, а 185-сантиметровата латиноамериканка бе безпощадна и втория си мачбол, за да триумфира, класирайки за финала по-късно днес, където ще търси 10-и пореден успех и втора последователна титла от старта на тревния сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И бившата шампионка от Уимбълдън не я спря: Хадад Мая повали Халеп и ще търси нов трофей Мартин Петков
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | бирмингам | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook