И Доминик Тийм ще пропусне Олимпийските игри в Токио!

от в 23:07 на 17.06.2021
Тея Кръстева

2021-а не стартира по най-добрия начин за световния номер 5 Доминик Тийм, който претърпя ранно поражение на Australian Open, а непосредствено след това първата ракета на Австрия си взе няколко месеца почивка извън корта. Клей сезонът обаче също се оказа изключително разочароващ за Тийм, който отпадна още в първи кръг на Roland Garros - мястото, където австриецът бе достигнал до първите си два финала от Големия шлем.

Оттогава "Доминатора" все още не се е завърнал на корта, опитвайки се да се подготви максимално успешно за предстоящите турнири и да преосмисли грешките си през този сезон. А преди минути Доминик Тийм обяви в социалните мрежи, че се оттегля от Олимпийските игри, които ще се проведат в Токио през юли 2021-а, а ето какво точно сподели австриецът:

"Здравейте на всички! Имам някои тъжни новини, които трябва да споделя с вас. След като разговарях с моя отбор и анализирах настоящата ситуация, взех изключително трудното решение да се откажа от участие в тазгодишните Олимпийски игри. Както за всеки един спортист, така и за мен е голяма чест да се състезавам на Олимпиадата и да представям своята страна. За съжаление, 2021-а не започна по начина, по който очаквах, и не се чувствам готов да играя най-добрия си тенис в Токио.

Последните 2 седмици тренирах здраво - малко по малко навлизам във форма и подобрявам концентрацията си. Целта ми е да тренирам усилено през следващите седмици, да покажа най-доброто от себе си на Wimbledon и надявам се, да успея да защитя титлата си на US Open. Желая успех на австрийския отбор, който ще пътува до Токио. Млад съм и се надявам да успея да участвам на Олимпийските игри в Париж през 2024г.

Ще се видим скоро!" - завърши световният номер 5 Доминик Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И Доминик Тийм ще пропусне Олимпийските игри в Токио! Тея Кръстева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook