И поставената под №4 не спря Халеп: Румънката разгроми Бадоса за под час игра на Уимбълдън

от в 20:27 на 04.07.2022
Владислав Риждов

Симона Халеп имаше колебливо начало на кампанията си върху тревата, но румънката постепенно започна да показва най-доброто си лице и достигна до полуфиналите в Бад Хомбург, където, за съжаление, не излезе за мача си срещу Бианка Андрееску поради травма. Тя обаче не се е отразила по никакъв начин на подготовката ѝ за Уимбълдън и бившата номер 1 вече е четвъртфиналистка в All England Club. Само преди минути шампионката от 2019-а нанесе разгромна загуба на поставената под номер 4 Паула Бадоса, давайки на испанката едва три гейма - 6:1 6:2.

Световната номер четири направи уверен старт, спечелвайки дебютния си сервис гейм на нула. Това, което последва, обаче, се превърна в една истинска тенис лекция от Халеп. Румънката заигра по близо до основната линия и с прецизно насочени удари успя да вземе превес в половината на иберийката. Световната номер 18 видно бе по-добрата от двете на корта и преднината ѝ набъбваше с експресни темпове, преди окончателно да сложи точка на спора, след като не даде нито гейм повече на своята съперничка.

Картината остана идентична и след подновяването на играта. Бадоса имаше рядък момент на възход в началото, но той бързо остана в историята. Последва импулс от страна и на Халеп, която първо пропусна три отлични възможности за брейк, но четвъртият опит се оказа успешен, и тя дръпна с 4:2, а в оставащите минути загуби едва три точки, оформяйки разгромната си победа.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
И поставената под №4 не спря Халеп: Румънката разгроми Бадоса за под час игра на Уимбълдън Владислав Риждов
Теми:  
обзор | паула бадоса | симона халеп | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook