И шампионката от ИУ напусна борбата: 62-рата в света шокира Рибакина на старта в Мадрид

от в 17:36 на 28.04.2023
Мартин Петков

Началото на клей сезона за Елена Рибакина не се оказа толкова оптимистично, след като шампионката от Индиън Уелс беше принудена от физически дискомфорт да се откаже по време на осминафиналния си мач на надпреварата в Щутгарт през миналата седмица. Проблемът за казахстанската представителка по всичко личи, че не е отшумял така бързо и в хода на днешния ден финалистката от Аустрелиън Оупън откри участието си на WTA 1000 турнира в Мадрид по крайно разочароващ начин, след като световната номер 62 Анна Калинская поднесе сензацията и я елиминира - 7:5 4:6 6:2. С изненадващия си триумф рускинята подпечата класирането си за третия кръг в испанската столица, където ще срещне 27-ата поставена Петра Мартич.

Още от самото начало на двубоя двете тенисистки влязоха в люта битка помежду си от дъното на корта, като никоя от тях не съумяваше да вземе надмощие над сервиса на другата и геймовете се трупаха в активите на подаващите. Въпреки впечатляващия си начален удар и фактът, че е на първо място за сезона в WTA Тура по асове, то Рибакина допусна известен в равнището си в последния възможен момент преди чукащия на вратата тайбрек, при което Калинская не се поколеба да реализира пробив и отмъкна откриващия сет.

На старта на втората част световната номер 7 вдигна оборотите и си осигури куп възможности за ранен брейк, от които не съумя да оползотвори нито една и броени минути по-късно кризата в представянето ѝ се задълбочи, след като тя предаде подаването си в актива на непоставената тенисистка. Предусещайки вкуса на загубата, Рибакина не допусна духът ѝ да бъде сломен и мигновено заигра близо до върха на способностите си, което ѝ донесе на сметката четири от следващите пет гейма и тя изравни резултата в отделните сетове.

Рускинята на свой ред остана хладнокръвна и с настъпването на решителната трета част спря серията на фаворитката, като отмъкна сервиса ѝ, за да поведе с пробив. Впоследствие шампионката от Уимбълдън дочака своя шанс, когато в четвъртия гейм разполагаше с брейкбол, ала световната номер 62 не трепна и отрази възможността пред съперничката си, като в идните минути дублира преднината си в резултата и на собствено подаване узакони сензационната си победа, с която изхвърли седмата поставена от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И шампионката от ИУ напусна борбата: 62-рата в света шокира Рибакина на старта в Мадрид Мартин Петков
Теми:  
wta | анна калинская | елена рибакина | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook