"Ядоса ме и ми помогна да преоткрия себе си": Джокович за загубата си във финала на Уимбълдън

от в 10:11 на 12.12.2023
Мартин Петков

Новак Джокович определи загубата си от Карлос Алкарас във финала на Уимбълдън като една от основните причини за успехите си в остатъка от сезона. Припомняме ви, че в един от най-запомнящите се мачове през вече отминалата тенис година младият испанец повали рекордьора по "мейджър" трофеи в 5-сетова тенис епика и завоюва титлата на "свещената трева", с което на практика спря Ноле към осъществяването на така бленувания от него Календарен шлем.

В 60-минутно интервю за телевизия CBS, сърбинът, запитан от водещия Джон Уърхайм за въпросния двубой дали му е повлиял мотивиращо, отговори, че поражението го е ядосало истински и той се е почувствал задължен да спечели абсолютно всичко на американска земя в следващия месец.

"Да, абсолютно. Прав си, защото загубата ме ядоса толкова много, че аз се нуждаех от това да спечеля всичко по време на американското турне, както и направих. Случилото се оказа добра възможност да преоткрия себе си и наистина да се трудя по-здраво от всякога." - гласяха думите на Джокович, който съумя да изпълни плана си, взимайки реванш на първо време от Карлитос в друг техен гладиаторски дуел на Мастърса в Синсинати, преди да подпечата триумфа си със своята 24-та титла от Големия шлем, след като сломи Даниил Медведев във финала на US Open.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ядоса ме и ми помогна да преоткрия себе си": Джокович за загубата си във финала на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
интервю | карлос алкарас | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook