Яник Ноа: Борбата с допинга не е на нужното ниво

от в 13:30 на 13.04.2016
Теодор Кафеджиев

Капитанът на френския отбор за купа "Дейвис" Яник Ноа смята, че употребата на допинг е широко разпространена в тениса. Той разкритикува специалистите в тениса, които побързаха да заклеймят Мария Шарапова с твърдението, че тя е уронила имиджа на тениса.

"Не защитавам Шарапова. Всъщност изобщо не я харесвам, но мразя лицемерието. Изобщо не приемам тези, които се преструват, че всичко в тениса е наред. При нас един играч може да спечели 60 милиона в кариерата си, а това е много голямо изкушение. Борбата с допинга изобщо не е на равнището да се справи с това", заяви Ноа. Той смята, че съвременният тенис няма нищо общо с играта отпреди 20 години, когато се е състезавал на корта.

"Днешният тенис вече не е спорт за 20-годишни. За младите играчи е невероятно трудно да пробият сред първите. Най-големите имат огромни екипи от хора, които се грижат за тренировките, пътуванията и всичко в кариерата им по най-добрия начин. Не виждам някой като мен на корта сега, моят спорт беше съвсем различен.

"Сега съм просто капитан на отбора. Тренирам с играчите и след тренировка се прибираме, отваряме една бутилка и си говорим. Аз имам един недостатък и той е, че обичам да се отдавам напълно на удоволствията", призна Ноа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Ноа: Борбата с допинга не е на нужното ниво Теодор Кафеджиев
Теми:  
допинг | мария шарапова | яник ноа

Коментари





Следвайте ни в Facebook