Ясен е началният час на финалa между Новак Джокович и Карлос Алкарас на Уимбълдън!

от в 20:50 на 15.07.2023
Мирела Николова

Очаква ни повече от зрелищен финал на тазгодишния Уимбълдън, след като един срещу друг в битка за трофея ще се изправят двамата най-добри тенисисти в момента, а именно седемкратният шампион в турнира Новак Джокович и световният №1 Карлос Алкарас. Без съмнение от самото начало на надпреварата това бе най-силно очакваният финал, който обещава да се превърне в истински тенис спектакъл, като началото му ще бъде поставено в точно 16:00 часа българско време в неделя.

Легендарният сърбин установи тотална доминация на Откритото първенство на Великобритания през последните години, за която свидетелства фактът, че той се намира в серия от цели 34 поредни победи на "свещената трева", като само преди дни подобри досегашния рекорд на Пийт Сампрас (31). В утрешния ден Ноле ще излезе за своя рекорден 35-и "мейджър" финал на сингъл, по пътя към който надви последователно Стан Вавринка, Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов и Яник Синер, губейки само два сета.

От своя страна, Алкарас ще опита да се превърне в едва първия тенисист от 2013 г. насам, който успява да победи Джокович на централния корт на Уимбълдън. За разлика от своя съперник, който има зад гърба си осем финала в надпреварата, то за испанеца това се явява дебют в тази фаза на най-стария тенис турнир. През последните няколко седмици младокът демонстрира впечатляващ напредък в играта си на трева и за да достигне до финалната схватка, наложи волята си над играчи като Матео Беретини, Холгер Руне и Даниил Медведев.

До този момент Джокович и Алкарас имат две изиграни срещи, в които са си разменили по една победа. Последният им сблъсък се състоя преди малко повече от месец в полуфиналите на Ролан Гарос и в първите два сета имахме възможност да се насладим на изобилие от първокласни разигравания, преди 20-годишният тенисист да крампира в началото на третата част. След това младокът просто не успя да остане конкурентен на именития си противник и сърбинът надделя в 4 сета.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на финалa между Новак Джокович и Карлос Алкарас на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook