Ясно е докога ще отсъства Надал: Може да напусне топ 10 за пръв път от 19 години насам

от в 09:09 на 19.01.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал напусна по изключително тъжен начин Откритото първенство на Австралия, след като получи травма в областта на бедрото по време на втория сет от мача си срещу Макензи Макдоналд и доигра срещата в крайно лимитирано физическо състояние, което доведе до неговото поражение. Така защитаващият шампион трябваше да напусне трета поредна "мейджър" надпревара по здравословни причини и мнозина се питат дали славната кариера не Матадора не отива към своя финал.

Рафа обаче изрази готовност за пореден път да преодолее болката и да се завърне на най-високото си ниво, но изглежда ще трябва да почакаме известно време за обратната поява на испанеца в Тура. Това става ясно от последната публикация в социалните медии на 22-кратния шампион от Шлема, който разкрива как е преминал през Ядрено-магнитен резонанс и е било установено, че има травма от втора степен на илиопсоаса, която ще го извади от игра за период между 6 и 8 седмици.

Това е най-дълбокият мускул в човешкото тяло и е от ключово значение за здравето и баланса на физическо и психологическо ниво. Той представлява двойка огледално разположени от двете страни на тялото групи мускули, залавящи се за прешлените на гръбнака. Състоят се от мускулите Psoas major и Psoas minor, които се залавят съответно за последния гръден и поясните прешлени. Преминавайки през таза, те се съединяват с мускула Iliacus, за да се захванат чак в издатината на бедрената кост, като образуват една динамична ос точно в центъра на тялото.

Въпросните новини със сигурност означават, че Надал няма да се завърне на турнира в Дубай, където планираше да вземе участие след Аустрелиън Оупън и също така е под сериозна въпросителна дали ще го видим в Индиън Уелс и Маями. Припомняме ви, че бившият номер едно има да защитава 1100 точки от тилата си в Акапулко и достигането до финала на Мастърса в Индиън Уелс, така че ако не се завърне на корта през следващите два месеца, то той ще напусне световния топ 10 за пръв път от 19 години насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясно е докога ще отсъства Надал: Може да напусне топ 10 за пръв път от 19 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | контузия | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook