Ясно е кога Григор Димитров ще открие кампанията си на Уимбълдън

от в 18:23 на 24.06.2022
Мирела Николова

Началото на тазгодишното Открито първенство на Великобритания ще бъде поставено в понеделник (27 юни), като още в първия състезателен ден ще можем да видим в игра най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който ще открие кампанията си срещу световния №87 Стив Джонсън. 

Въпреки че все още няма официално изнесена програма за деня, то е сигурно, че нашето момче ще започне своето участие в понеделник, тъй като се намира в една и съща половина с миналогодишния шампион Новак Джокович, а традицията повелява именно носителят на трофея от предходния сезон да открие програмата на Централния корт в първия ден от надпреварата. В същия ден ще бъдат изиграни и всички останали срещи от същата половина на схемата, където се намира и Григор Димитров.

Представителката ни при дамите Виктория Томова се очаква да се изправи срещу Дария Савил също в понеделник. Според традицията откриващият двубой на защитаващата шампионка при жените е първи на Централния корт във вторник, но тъй като Ашли Барти, която вдигна титлата през миналия сезон, прекрати кариерата си, то през настоящата година най-вероятно честта ще се падне на някоя измежду световната №1 Ига Швьонтек, шампионката от 2019-а Симона Халеп или Серина Уилямс. Всяка от трите състезателки се намира в горната половина на схемата, а това означава, че Томова, която попадна в долната част, ще започне в различен ден от тях, а именно понеделник.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясно е кога Григор Димитров ще открие кампанията си на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook