Играч с положителна проба за COVID-19 излетя за Австралия

от в 09:50 на 14.01.2021
Диана Андреева

Мерките против разпространението на COVID-19 в Австралия са доста стриктни. Местните власти са много строги в това отношение и точно заради това на предстоящите турнири в страната тенисистите ще имат много ограничен начин на живот - всички ще бъдат подложени на 14-дневна карантина, ще имат право да отсъстват от стаята си само пет часа дневно, а храната им ще бъде сервирана в апартаментите. 

За да се качиш на полет за Мелбърн, трябва да покажеш документ, че не си заразен с COVID-19. Но има ли възможност да пристигнеш в Австралия, дори след положителна проба?

Отговорът на този въпрос стана ясен по-рано днес, след като Тенис Сандгрен отпътува, въпреки че е дал положителен резултат на теста. Причината е, че през ноември тенисистът бе болен от коронавирус и организаторите прецениха, че няма да го дисквалифицират, тъй като вече веднъж е бил заразен.

Разбира се, щом пристигне в Австралия, Сандгрен, както и останалите състезатели, ще бъде подложен на няколко теста през интервали от време, за да може да се намали риска от разпространение на COVID-19.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Играч с положителна проба за COVID-19 излетя за Австралия Диана Андреева
Теми:  
australian open | Австралия | открито първенство на австралия | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook