"Играе по-агресивно от обикновено": Валверду сподели рецептата за успеха на Григор в Маями

от в 15:27 на 31.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров поднови сътрудничеството си с Даниел Валверду в края на 2022-та година, след като това двамата работиха заедно между лятото на 2016-та и пролетта на 2019-та. Тогава дуото постигна страхотни съвместни успехи и българинът достигна до върховата си трета позиция в световната ранглиста, завоювайки титлата на ATP финалите в Лондон. 

За наше съжаление, то партньорството между Димитров и Валверду не завърши по най-добрия възможен начин, при първото пребиваване на колумбиеца в екипа на нашия сънародник, защото Григор излезе от топ 40 в ранглистата и реши да преустнавои работа с тогавашния си треньор след отпадане във втория кръг на Мастърса в Мадрид от Тейлър Фриц. Впоследствие българинът се опита да работи с редица други специалисти, сред които Андре Агаси, Радек Щепак, Крис Гро и Данте Ботини, но нито един измежду тях не съумя да остави траен и запомнящ се отпечатък върху играта на бившия номер три.

Това накара Димитров отново да се обърне към стария си южноамерикански приятел, а към новосформирания екип се присъедини и бившия наставник на Анди Мъри - Джейми Делгадо. Оттогава насам тримата непрекъснато надграждат  и последната година категорично е сред най-постоянните откъм резултати за първата ни ракета в неговата кариера.

През настоящата седмица пък Григор продължава да бере от плодовете на положения си труд и се класира за финала в Маями, с което със сигурност си гаранитра завръщане в топ 10. Любопитното е, че родният ни представител надигра цели трима представители на световната десетка по пътя си към мача за титлата, а самият Валверду разказва по какъв начин е съумял неговият състезател да стори това:

"Ако погледнете статистиката от последните му мачове, то ще разберете, че Григор играе по-агресивно от обикновено (над 40 уинъра в срещите с Хуркач и Зверев) и приложи точно този си тенис в трите сблъсъка с играчи от топ 10. Той използва максимално добре своите оръжия, които са форхенд, сервис и голямо разнообразие от бекхенд страната. В момента той е много наясно със себе си и намира перфектния баланс в действията си на корта - сподели треньорът на българина пред известния американския тенис журналист Кристофър Клари.

Източник: Essentiallysports

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Играе по-агресивно от обикновено": Валверду сподели рецептата за успеха на Григор в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниел валверду | интервюта | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook