Илие Настасе към Джокович: Трябва да поемеш вината за действията си

от в 13:19 на 26.06.2020
Петър Колев


След като демонстративният турнир Adria Tour беше отменен заради положителните тестове за наличие на Covid-19 у някои от участниците в надпреварата, включително и у организатора ѝ - Новак Джокович, Илие Настасе - един от най-добрите играчи през 70-те години и бивш №1, критикува решението, направено от сърбина, за организирането на този турнир.

В интервю за румънска медия Настасе обвини Джокович в липса на отговорност: "Той знаеше, че поема голям риск заради многото зрители по време на Adria Tour. Сега мисля, че той е спокоен."

Ilie Năstase, cucerit de Rwanda! Cum a fost primit fostul mare ...

Когато всички по света са "луди" и той е умникът, ето това се случва. Не пожелавам на никого да пострада, но мисля, че когато взимаш такова важно решение, трябва да поемеш отговорността за него.", сподели Настасе пред Newsweek Romania. Нещо повече, румънецът казва, че е не е видял основателен аргумент за провеждането на събитието изобщо, освен че турнирът е бил просто демонстративен.

"Ако всеки следва правилата и това, което всички казват - че вирусът е много опасен, е вярно, тогава трябва да ги спазваме (правилата). Но ако не искаш да ги спазваш, тогава трябва да поемеш вината за действията си."

Защо Джокович се нуждаеше от този турнир? Няма достатъчно пари? Не може да играе сам с още някого? Този турнир беше безполезен, особено защото не беше нищо официално."

Novak Djokovic infected with COVID-19 - NOVA

Официалното изявление на Новак Джокович след създалата се ситуация около Adria Tour можете да прочетете тук.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Илие Настасе към Джокович: Трябва да поемеш вината за действията си Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook