Илиян Радулов ще играе за третото място на финалния Мастърс при юношите

от в 15:22 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за третото място на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти до 18-годишна възраст, който се провежда в китайския град Чънгду. Българинът отстъпи на полуфиналите с 3:6 6:7(4) на Джоел Шверцлер от Австрия, като срещата продължи 1 час и 39 минути, а Илиян изпусна преднина от 5:3 във втория сет.

Радулов направи пробив още в първия гейм на срещата но загуби следващите четири гейма и скоро откриващата част отиде в актива на австриецът. Шверцлер се откъсна с брейк напред и в началните минути на втория сет, само че нашият сънародник направи страхотна ответна серия и заслужено поведе с 5:3.

За съжаление, то Илиян не можа да затвори частта и се стигна до тайбрек, в който Шверцлер осъществи мини пробив за аванс от 6:4 точки и реализира още първия си мачбол, вземайки реванш от бългатина за загубата, която беше допуснал от него на 1/2-финалите в Пловдив.

В момента Илиян се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши. През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Родният ни представител стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши - Ролан Гарос и Australian Open.

Българинът завоюва и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара, а отличните му резултати преди няколко дни доведоха до това да подпише договор със световноизвестната мениджърска американска агенция "Octagon", която представлява и Григор Димитров.

18-годишният тенисист е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината, след като Адриан Андреев завърши на трето място на надпреварата през 2018-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Илиян Радулов ще играе за третото място на финалния Мастърс при юношите Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | илиян радулов | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook