Индиън Уелс: Уверен старт за топ поставената Плишкова; Гоф също е в следващия кръг

от в 06:39 на 10.10.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова имаше трудни моменти през сезона, след като в началото на лятото изгуби мястото си в топ 10 за пръв път от над 5 години време, само че чехкинята се окопити и веднага възстанови позиции, класирайки се за финала на Уимбълдън. Кралицата на асовете пък продължава да впечатлява с изявите си на корта и откри участието си в Индиън Уелс с безкомпромисна победа над Магдалена Фрех със 7:5 6:2 и така се класира за третия кръг на надпреварата, където я очаква сблъсък с квалификантката Беатриз Хадад Мая.

Световната номер три не успяваше да намери първия си начален удар в самото начало и това позволи на полякинята да осъществи пробив на своята сметка. Плишкова реагира мигновено, възстановявайки равенството и впоследствие реализира още един брейк, с който сложи точка на спора в откриващия сет. Втората част далеч не предложи подобна интрига, а бившата водачка в ранглистата наложи пълна доминация и се поздрави с победата.

Младата местна надежда Кори Гоф също не позволи да бъде изненадана, макар че срещна сериозен отпор от страна на Каролин Гарсия. Все пак тийнейджърската сензация наложи волята си, за да триумфира с 6:3 6:7(2) 6:1 и така си гарантира мач с Анджелик Кербер вдругиден, а досега 17-годишната състезателка никога не е надигравала опитната германка. 

Гоф стартира много агресивно и завършваше точките с бързи комбинации, което веднага рефлектира върху резултата и скоро първият сет отиде в историята. Бившата членка на топ 10 не се предаде, показвайки прословутата си вариативност и заслужено отмъкна втората част, само че не намери сили да стори нещо повече и успехът отиде в актива на поставената под номер 15.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Уверен старт за топ поставената Плишкова; Гоф също е в следващия кръг Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | каролина плишкова | кори гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook