Инцидент на Уимбълдън: Медведев удари операторка, но дисквалификацията му се размина (видео)

от в 21:25 на 12.07.2023
Мирела Николова

Злополучен инцидент едва не коства мястото на Даниил Медведев в 1/2-финалите на Уимбълдън. Днес световният №3 имаше изключително тежък четвъртфинален двубой срещу сензацията на турнира Кристофър Юбенкс, който поведе с 2:1 сета и дори се намираше на четири точки от крайната победа в тайбрека на четвъртата част, преди руснакът да осъществи пълен обрат и да спечели 7 от последните 9 гейма в срещата, за да се класира за фазата на най-добрите 4 на Уимбълдън.

Още в средата на мача обаче бившият №1 бе много близо до това да се раздели с мечтата си за място в 1/2-финалната фаза, след като неволно уцели с топка една от операторките край корта. При резултат 4:3 във втория сет Медведев изостана с 0:40 на собствен сервис, след като опонентът му отигра великолепно стоп воле, до което руснакът не успя да достигне. 

Впоследствие носителят на титла от Шлема просто реши да подсече топката, отправяйки я към подавачите, но вместо това тя се озова в зоната с оператори и улучи една от дамите там. Все пак добрата новина за руснака беше, че жената не показа признаци на нараняване, поради което московчанинът се размина с дисквалификацията и получи единствено предупреждение за неспортсменско поведение. 

Въпреки че съществуваше опасност дори да бъде дисквалифициран, то Медведев остана крайно недоволен от решението на съдията да го накаже и започна словесен спор с главния арбитър Дамиен Дюмосоа. "Някога играл ли си тенис изобщо? Или за последно си го правил, когато си бил на 10 години?", обърна се световният №3 към французина. 

Припомняме, че преди малко повече от месец японката Мию Като бе отстранена от двойковата надпревара на Ролан Гарос, след като абсолютно неволно удари с топка едно от момичетата, подаващи топките, но разликата там бе тази, че детето почувства силна болка и се разплака.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Инцидент на Уимбълдън: Медведев удари операторка, но дисквалификацията му се размина (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | кристофър юбенкс | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook