"Искам повече уединение": Джокович недоволен, че бащата на Алкарас е заснел тренировката му

от в 11:48 на 13.07.2023
Мирела Николова

Паркът "Аоранджи" е мястото, където топ тенисистите провеждат своите тренировки на Откритото първенство на Великобритания, като до тези кортове публиката не бива допусната. Въпреки това обаче състезателите нямат пълно уединение с треньорския си щаб, защото журналистите и всички останали участници в надпреварата имат достъп до тези кортове и могат спокойно да наблюдават подготовката на своите опоненти.

Преди 1/8-финалния си двубой Новак Джокович и Карлос Алкарас тренираха на съседни кортове и на няколко пъти журналисти са забелязали как екипът на испанеца обръща сериозно внимание на подготовката на 23-кратния шампион от Шлема. Според един от журналистите бащата на 20-годишния тенисист дори е заснел тренировката на сърбина, което впоследствие бе потвърдено от самия Алкарас.

"Обстоятелствата са такива, че не разполагаме с особено много уединение по време на тренировки", коментира Джокович, когато разбра за видеото. "Иска ми се да имам възможност за повече време насаме с щаба ми, защото това би ми позволило да изпробвам определени неща и да комуникирам открито с моя екип.

Факт е, че на тренировка не можеш да бъдеш изцяло отпуснат, защото си наясно, че  съперниците ти са наоколо и всички те наблюдават, искат да видят какво се случва, върху какво точно работиш. Всеки удар бива анализиран от тях и това може да повлияе при следващата ми среща с Алкарас или когото и да е", добави рекордьорът по "мейджър" трофеи.

На следващата си пресконференция испанецът бе попитан дали баща му наистина е направил видео по време на тренировката на Джокович, което световният №1 потвърди:

"Вероятно да. Баща ми е огромен фен на тениса, той не гледа единствено моите мачове. Мисля, че пристига в комплекса в 11:00 часа и си тръгва около 22:00. Иска да гледа колкото се може повече двубои, както и тренировки. Имал е възможността да наблюдава на живо Джокович, така че сигурно е вярно, че го е снимал. Не мисля, че това ми дава особено предимство. Съществуват толкова много видеа на Джокович във всяка една платформа, които са достъпни за всички ни", сподели Карлитос.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Искам повече уединение": Джокович недоволен, че бащата на Алкарас е заснел тренировката му Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook