Иснър победи Рууд в три сета; Фриц надделя над Бердих

от в 22:54 на 02.07.2019
В
Миналогодишния полуфиналист на Уимбълдън - Джон Иснър, надделя над талантливия младок от Норвегия -  Каспър Рууд, в последователни сетове след 6:3 6:4 7:6(9).



Иснър сервира повече от добре, както през изминалия Уимбълдън, и успя да наниже общо 29 аса. Днес обаче на ,,Биг Джон” не му беше достатъчно само да подава добре, защото отсреща Рууд успяваше да бъде изключително равностоен. Американецът грешеше много особено от форхенд, докато отсреща Каспър бе почти перфектен и това често даваше своя позитивен ефект върху играта.

В първата част Джон успя да пробие рано и по този начин си извоюва откриващия сет, а във втория сценарият се повтори и отново още в първото подаване на Каспър Иснър успя да пробие. Този път обаче американецът не бе толкова категоричен и дори даде на норвежеца да се добере до два последователни брейкбола, ала Рууд така и не успя да се възползва от това.



През третия сет Каспър най-после оцеля в началото и не допусна да бъде пробит, а това и го задържа в частта до самия ѝ край, а никой от тях не показа колебания и така трябваше да се играе тайбрек. Там предизвиканите грешки често вземаха превез, а Каспър водеше с 9:8, преди Джон да наниже два поредни аса и след непредизвикана от форхенд на норвежеца фаворитът в двубоя най-накрая да се поздрави с успеха в тази среща.



Младият Тейлър Фриц също беше изключотелно постоянен и победи Томаш Бердих в може би последния мач в кариерата на чеха с 6:4 6:4 6:3.

Още преди надпреварата да започне тръгнаха спекулации, че Бердих ще се отказва, а със сигурност след представянето си днес това става все по-очаквано. Фриц, от своя страна, пък показа, че не е за подценяване, и изигра изключително солидно срещата, за да може да затвърди доброто си представяне на трева, след като през изминалата седмица младокът триумфира в Ийстбърн, отбелязвайки и първата титла в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър победи Рууд в три сета; Фриц надделя над Бердих В

Коментари





Следвайте ни в Facebook