Испански медии: Надал има разкъсан коремен мускул, но ще играе срещу Кирьос

от в 15:40 на 07.07.2022
Мирела Николова

По време на вчерашния си четвъртфинален сблъсък на Уимбълдън Рафаел Надал изпита сериозен дискомфорт в коремната област и изглеждаше така, сякаш е възможно да се откаже от срещата си срещу Тейлър Фриц. Матадора обаче демонстрира за пореден път своята изумителна борбеност и успя да се пребори за крайната победа след 5-сетов трилър и общо 4 часа и 20 минути престой на корта.

След края на двубоя испанецът сподели, че баща му и сестра му са го карали да се оттегли, като също така призна, че самият той не е бил сигурен дали ще бъде в състояние да довърши срещата. Рафа допълни още, че въпросната контузия го измъчва от няколко дни и не знае дали ще може да продължи участието си в надпреварата.

По последна информация на реномираното испанско издание Marca, по-рано тази сутрин Надал е преминал изследвания, които са показали, че има 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул. Въпреки това обаче 22-кратният шампион от Шлема възнамерява да излезе на корта през утрешния ден срещу Ник Кирьос в опит да достигне финала в Лондон.

Днес Рафа имаше планирано тренировъчно занимание на корт №10, но пристигна в All England Club с повече от един час закъснение, като взе решение да проведе тренировката си на кортовете в Aorangi Park. Става ясно още, че на медиите е забранено да приближават въпросния корт.

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Испански медии: Надал има разкъсан коремен мускул, но ще играе срещу Кирьос Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook