Истинско тенис показно: Джокович не остави шансове на Тиафо и върна преднината на Европа!

от в 21:46 на 24.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой от финала на Уимбълдън насам, след като пропусна турнирите в Северна Америка, включително и Откритото първенство на САЩ, поради отказа си да се ваксинира. Днес той направи своето завръщане на корта с двубой срещу Франсис Тиафо, който достигна до полуфиналната фаза на US Open и определено се намира в най-добрия период в кариерата си. В днешния си мач обаче американецът не успя да окаже никаква съпротива на съвършено играещия сърбин, който само след час и 14 минути игра се поздрави с крайната победа - 6:1 6:3, донесла на отбора на Европа нови две точки в общия резултат, който вече е 6:4 в полза на европейците.

От самото начало на двубоя 21-кратният шампион от Шлема демонстрираше изключително високо ниво и надиграваше своя опонент по всички показатели. Той насочваше ударите си с изумителна прецизност и предизвикваше неточности от ракетата на американеца, който изглеждаше напълно безпомощен срещу перфектно конструираните разигравания от страна на легендарния си съперник. Балканецът бе безпогрешен на собствен сервис, като в хода на откриващия сет не загуби нито една точка на свое подаване, а това в комбинация със солидното му представяне и на ретур му помогна да се поздрави с категоричен успех в частта след два пробива и пет поредни гейма в своята сметка.

Пълната доминация на доскорошния номер едно се пренесе и във втория сет, където той не загуби нито частица от фокуса си и продължи да не оставя шансове на противника да разгърне потенциала си. Джокович варираше в подбора на ударите си, като грешките от неговата ракета напълно отсъстваха и това му позволяваше да контролира разиграванията от всяка зона на корта. Той реализира пробив още в първото подаване на Тиафо и макар впоследствие младокът да повиши нивото си, то сърбинът не прояви никаква милост и в деветия гейм осъществи нов брейк, с който подпечата крайния успех за Европа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Истинско тенис показно: Джокович не остави шансове на Тиафо и върна преднината на Европа! Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | новак джокович | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook