Италия повали Бразилия на United Cup: Беретини и световната №54 с безупречно представяне!

от в 09:43 на 30.12.2022
Мартин Петков

Новосъздадената отборна надпревара United Cup се намира в разгара си, след като през вчерашния ден с нея бе дадено началото на новия сезон, като една от първите национални селекции, които видяхме на корта в Австралия, беше именно тази на Италия. "Скуадра адзура" попадна в група "Е" на турнира заедно с тимовете на Норвегия и Бразилия, като жребият ги изправи на старта да срещнат "кариоките" и след изиграването на първите два сингъла в сблъсъка, то резултатът беше 1:1, благодарение на успеха на Беатрис Хадад Мая за латиносите и впоследствие този на Лоренцо Музети, който възстанови равенството.

През днешния ден трябваше да бъде излъчен крайният победител от двубоя и в откриващ деня мач на корта излязоха първите ракети при мъжете в двата отбора - Матео Беретини и Тиаго Монтейро. Италианецът безспорно е големият коз в тима на европейската държава и макар да му се наложи да премине през известни трудности в хода на срещата, остана непоклатим, за да триумфира с 6:4 7:6(7), носейки аванс превес от 2:1 победи на родината си, преди заключителните съревнования по оста Италия - Бразилия.

Началната фаза от двубоя премина без особено интригуващи ситуации на корта в Бризбейн, след като сервисът функционираше на повече от завидно равнище за всяка от двете страни на мрежата. Първите моменти на колебание настъпиха пред левичаря, който допусна лековато с непредизвикани неточности да се достигне до дюс на негово подаване, при което все пак съумя да запази паритета, ала късметът му обърна гръб минути по-късно в десетия гейм, когато Беретини пласира поредица от безпощадни форхенди върху основната линия и не след дълго откриващият сет беше записан срещу името му.

Във втората част тенденцията сервиращите да са водещата сила на корта придоби още по-голямо значение, след като не видяхме нито един брейкбол и логично тайбрек трябваше да определи крайния изход. В 13-тия гейм на сета солидността в действията на двамата състезатели се забелязваше с просто око, като веднага след първата смяна на полетата наглед неочаквано световният номер 16 пресили удара си, изпращайки го в аут. Бразилецът повел с минипробив, съумя да доразвие предимството си до 6:4 в своя полза, когато обаче станахме свидетели на отличното придвижване по корта на бившия финалист от Уимбълдън, който освен че спаси двата сетбола пред съперника си, впоследствие използва придобития импулс в представянето си и в типично свой стил с ас узакони победата си над Монтейро.

Непосредствено след успеха на италианеца в игра предстоеше да видим сънародничката му и втора ракета при дамите в състава на "Скуадра адзура" Лусия Бронзети, която имаше възможността при успех над Лаура Пигоси да предреши крайния изход на сблъсъка между страната ѝ и Бразилия. Даденият тласък от Беретини се оказа напълно достатъчен за световната номер 54 и ти ни дари с една от най-безкомпромисните победи до момента на United Cup, след като разгроми съперничката си с 6:0 6:2, за да подпечата триумфа на Италия при 3:1. "Селесао" въпреки това не се отказаха да се борят и поглед към по-нататъшното си участие в турнира направиха поражението си по-почетно, печелейки срещата на смесени двойки чрез тандема си Рафаел Матос/Луиса Стефани, който повали Матео Беретини/Камила Росатело в три сета и посвети успеха си на отишлия си от този свят през вчерашния ден крал на футбола Пеле, който безспорно е най-емблематичният човек за "кариоките".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италия повали Бразилия на United Cup: Беретини и световната №54 с безупречно представяне! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | wta | бразилия | италия | матео беретини | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook