ITIA за случая с Халеп: Все още няма взето решение кога ще може да поднови кариерата си

от в 13:32 на 23.07.2023
Мирела Николова

Все още няма яснота кога Симона Халеп ще се завърне на корта. Преди няколко дни бяха публикувани предварителните списъци с участници на тазгодишния US Open, като в тях фигурираше и името на бившата №1, поради което нейните почитатели се обнадеждиха, че разследването по допинг случая ѝ е имало положителен край за нея и тя е получила разрешение да се завърне в Тура. 

Оказва се обаче, че това няма нищо общо с реалността, защото през вчерашния ден Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) излезе с официално становище по случая, заявявайки, че към днешна дата румънската състезателка продължава да е със спрени състезателни права.

"Категорично мога да ви уверя, че все още не е взето решение по случая и никой няма достъп до него. В списъка за Откритото първенство на САЩ Халеп е обозначена като тенисистка с временно спрени състезателни права и ако до началото на надпреварата не е получила разрешение да играе отново, то тя няма да се включи в турнира и името ѝ ще бъде премахнато от списъка. В случай че дотогава има положителна развръзка за нея, то тя ще може да се състезава в Ню Йорк", гласи изявлението на ITIA.

Припомняме, че в края на миналата година в една от допинг пробите на Халеп бе открито наличие на забраненото вещество роксадустат, а по-рано този сезон трикратната шампионка от Шлема получи ново обвинение за нарушение на антидопинговите правила. Румънката отрича да е взимала преднамерено забранени субстанции и веднага обжалва наказанието си. ITIA три пъти отложиха изслушването ѝ, преди то все пак да се състои в края на миналия месец, като резултатите от него все още не са ясни.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ITIA за случая с Халеп: Все още няма взето решение кога ще може да поднови кариерата си Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | интервю | любопитно | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook