Иванишевич: Има по-голям шанс да стана ATP шампион, отколкото Новак да играе в САЩ

от в 09:15 на 20.07.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович затвърди хегемонията си на тревна настилка, след като съвсем наскоро спечeли четвъртата си поредна титла от Уимбълдън и общо 21-ва в Големия шлем. Така сърбинът излезе еднолично на второто място по този показател, като единствено Рафае Надал притежава с един трофей повече. Джокович обаче е пред угрозата да бъде лишен от възможността да се бори за изравняването на въпросния рекорд, тъй като правителството на САЩ е категорично в политиката си да не допуска неваксинирани чужденци на територията на страната и засега не се вижда как доскорошният номер едно ще вземе участие на US Open. Горан Иванишевич също не е особено оптимистично настроен, че неговият възпитаник ще бъде част от американското турне, споделяйки следното в традиционния си шеговит стил

"Не знам какво ще се случи и определено ми е трудно да говоря на тази тема. Честно казано си мисля, че има по-голяма вероятност организаторите на турнира в Умаг да ми дадат "уайлдкард" за участие и аз да стана ATP шампион другата седмица, отколкото Новак да получи разрешение за пътуване до САЩ. Засега държавата е затворена за неваксинираните и няма как да отидем там. Аз обаче уважавам решението на Ноле да остане неваксиниран, защото това е неговото собствено тяло и той не иска да експериментира с него.

Годината стартира ужасяващо, а от ATP взеха изключителното грешно и глупаво решение да премахнат точките на Уимбълдън. Там триумфът беше от огромно значение за Джокович, който демонстрира, че няма по-добър тенисист от него на тревна настилка. Много е трудно да спечелиш дадено състезание, когато е почти задължително да го сториш, а Новак съумя да покаже най-добрия си тенис, въпреки че беше опрян до стената" - коментира някогашният шампион от Уимбълдън.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Има по-голям шанс да стана ATP шампион, отколкото Новак да играе в САЩ Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook