Иванишевич: Истинският Джокович стъпи на корта в събота и никой не може да се мери с него

от в 15:31 на 20.11.2023
Калоян Соколов

Горан Иванишевич вероятно има една от най-трудните и същевременно приятни работи на планетата. Треньорът на Новак Джокович неведнъж е споделял колко е трудно да се работи със световния номер едно заради неговия перфекционизъм и изключително труден характер, който е причината да бъде по-рязък с хората от щаба си в трудните моменти.

Хърватинът обаче също отлично знае какво е да се съревноваваш за големите трофеи в тениса и се превърна в неделима част от успехите на 24-кратния шампион от Шлема, а ето и как специалистът е видял отстрани спечелването на седмата титлата от финалите не ATP на своя състезател:

"Трябва да благодаря на Яник, защото той помогна на Новак да достигне до 1/2-финалите с победата си срещу Руне. Оттам насетне знаех, че Джокович ще спечели титлата, защото видях менталната промяна у него. Истинският Новак Джокович стъпи чак в събота на корта Торино, а когато той е там, то никой не може да се съревновава с него.

Усетих разликата в погледа му, когато уикендът дойде. Загрявката и тренировката бяха различни, ако щете и самата му походка в съблекалнята. Всичко изглеждаше много по-положително. Видяхте как се надъхваше сам още от първата спечелена точка в мача си с Алкарас и вдигаше юмрук във въздуха. Той беше изключително позитивен. Вярно е, че Алкарас пропускаше много топки за собствените си стандарти и не игра най-добрия си тенис, но е трудно да победиш Карлос с 6:3 6:2, ако ще и той да изпозлва лявата си ръка.

Много е трудно да победиш Новак два пъти в една и съща седмица. Финалът беше напълно различен мач. Ноле подходи по друг начин тактически спрямо срещата му с Яник от груповата фаза.

Никак не е лесно да се справяш с човек като Джокович, когато загуби. Първият им двубой с Яник завърши късно вечерта във вторник и изобщо не го видях на следващия ден. Нямах никаква представа какво се случва с него до четвъртък и дали изобщо ще излезе да играе срещу Хуркач, или е решил да се прибираме вкъщи. Просто седях и чаках ли, чаках, докато най-после разбрах, че все пак е решил да продължи участие в турнира. 

Много е трудно да намериш място за подобрение с него, но той не спира да търси такова. Това е добра новина за него и ужасна такава за мен, както и за останалите членове на екипа. Мисля, че той подобри значително волетата си, самата си игра на мрежата и позиционирането. Истина е, че вчера пропусна някои  лесни волета, само че генерално се чувства вече далеч по-уверен в тази част от играта и е способен да прави страхотни волета.

Преди беше много лесно да го разминеш на мрежата, докато нещата далеч не стоят по този начин в момента. Той се чувства комфортно в близост до мрежата и изигра две-три изключително важни волета в двубоя си с Медведев на финала на US Open. Новак не се страхува да излиза напред и удря много по-здраво топката от форхенд. Виждаме го как играе ударите си все по-често с максимална сила и дори преминава границата от 200 километра в час на втори сервис - разказва бившият носител на титлата от Уимбълдън пред сайта на ATP.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Истинският Джокович стъпи на корта в събота и никой не може да се мери с него Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | горон иванишевич | интервюта | любопитно | новак джокович | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook