Иванишевич: Надали ще видим Новак в игра преди сезона на клей

от в 16:03 на 01.03.2021
Мирела Николова

Световният номер 1 Новак Джокович получи разкъсване на коремен мускул по време на Откритото първенство на Австралия, но въпреки това успя да превъзмогне болката и да триумфира с титлата. След края на надпреварата сърбинът заяви, че възнамерява да се възстанови напълно от контузията, преди отново да се състезава на най-високо ниво. Треньорът му Горан Иванишевич разкри в интервю за Tennis Majors, че неговият подопечен е малко вероятно да се върне обратно на корта преди началото на сезона на клей, като единственото изключение, което би направил, е за турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями.

"Напълно възможно е да не го видим в игра преди клей сезона,“ обясни Иванишевич. "Разбира се, на първо място, зависи от контузията, но не е необходимо да бързаме. Единственият турнир, на който може да вземе участие, е Miami Open. Следващият му ядрено-магнитен резонанс е след две седмици и тогава ще решим, няма нужда да поемаме рискове. Надявам се да бъде на 100% готов за надпреварите на червено, за да опита да вдигне "Купата на мускетарите" още веднъж."

Иванишевич също така отбеляза, че ограниченият брой турнири няма да е голяма промяна в календара на Джокович спрямо предишни години:

"Ако погледнете графика му през последните пет или шест години, ще забележите, че също не е играл куп турнири. Не мисля, че човек може да се съсредоточи само върху "мейджърите", тъй като трябва добра предварителна подготовка и положителна настройка преди надпревара от Шлема. Сигурен съм, че той ще изиграе няколко турнира на клей преди Ролан Гарос, един на трева преди Уимбълдън и след това ще го видим на Олимпийските игри преди US Open."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Надали ще видим Новак в игра преди сезона на клей Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook