Иванишевич за най-подценявания удар на Джокович: Всъщност е сред най-добрите в света

от в 16:41 на 04.12.2022
Мирела Николова

Новак Джокович без съмнение е един от тенисистите, в чиято игра е изключително трудно да посочим каквито и да е слабости. По време на своята кариера той не спира да развива ударите си, като именно този стремеж към съвършенство го е извел до безбройните успехи, които е постигнал през последните десетилетия на всички настилки. Според треньора му Горан Иванишевич обаче един от елементите в играта на сърбина често остава несправедливо недооценен, визирайки неговия начален удар. 

"Сервисът на Новак е ударът, който бива най-силно подценяван от останалите по време на цялата му кариера. Ако изгледате негови мачове отпреди 5-10 години, ще забележите, че началният му удар винаги е успявал да го спаси от затруднена ситуация. В момента обаче той е дори още по-солиден. Новак иска непрекъснато да се усъвършенства. Особено на Финалния Мастърс в Торино той имаше невероятни показатели на сервис, както и отлична прецизност. Всеки път, когато се нуждаеше от първото си подаване, той го изпълняваше по феноменален начин. Вторият му сервис също се подобри много през годините.

Смятам, че качеството на подаването му е нещо, което хората забравят да отбележат, защото има толкова много други неща, които заслужават внимание в играта на Ноле. Истината обаче е, че сервисът му не трябва да бъде подценяван, защото е един от най-добрите в света. Той идва на помощ, когато най-силно има нужда от него, когато е поставен под най-голямо напрежение", категоричен е бившият хърватски тенисист.

Източник: Tennis Majors

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички мачове на Australian Open

Оцени тази статия:
Иванишевич за най-подценявания удар на Джокович: Всъщност е сред най-добрите в света Мирела Николова
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook