Иво Братанов: С тази игра Джокович може да бие Надал и на "Ролан Гарос"

от в 13:02 на 02.02.2019
Мария Петрова

Бившият капитан на България за Купа "Дейвис" Иво Братанов направи своя анализ за изминалия Australian Open и очакванията си от сезона на клей.

"Джокера е в страшна форма. Тази настилка не е най-удобната за Рафа и му е малко бърза. Бекхендът, ретурът и сервисът на Джокович бяха феноменални. Не успя Рафа почти да му вземе точка на сервис. Явно в Австралия се чувства много добре с тази настилка и атмосфера. В много добра форма беше особено последните два мача. Играе със самочувствие и начина, по който натисна Рафа от самото начало... играе много чисто - бекхенди, ретури и предвижване. Като бързина превъзхожда всички. По-рано предусеща играта от останалите. На място е винаги, гъвкав, разтяга се, показва ловкост, психика, тактическа игра. Изолира всички силни страни на испанеца. Готов е и да умре на корта," заяви Братанов пред Dir.bg.

Той очаква оспорван "Ролан Гарос" като смята, че Джокович има шансове дори за Голям шлем през 2019. "Според мен има шанс да го бие, ако играе така. Ако някой може да победи Надал, това е точно Джокера. Там е друго, защото топките отскачат високо и разиграванията са по-дълги. Може в по-дълъг мач на Джокера да му спадне нивото. Там ще е по-различно. В Австралия настилката допада на сърбина. Тези лифтирани удари на Надал нямат този ефект в Мелбърн. Но има шанс за Джокович, ако играе отново така. Да биеш Рафа по такъв начин като този в Австралия е чудо."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иво Братанов: С тази игра Джокович може да бие Надал и на "Ролан Гарос" Мария Петрова
Теми:  
иво братанов | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook