Измъкване по шампионски: Фриц срещна отпор от 159-ия в света, но започна с успех в Маями

от в 01:16 на 27.03.2022
Владислав Риждов

Тейлър Фриц пристигна в Маями като шампион от Мастърса в Индиън Уелс, където неочаквано надигра Рафаел Надал във финала и се превърна в първия американец, който печели титлата е Калифорния от 21 години насам, когато това стори Андре Агаси. За 24-годишния Фриц жребият за първи кръг изглеждаше благосклонен, противопоставяйки го срещу Михаил Кукушкин. Казахстанецът даде сериозен отпор, но в крайна сметка победната серия на Фриц остана непокътната и той си осигури среща със своя сънародник Томи Пол - 6:3 5:7 6:3.

Фриц направи безапелационен старт на срещата и за отрицателно време вече водеше с комфортното 3:0, а дори имаше възможности да направи преднината си още по-изразителна, но съперникът му се задържа в резултата. Двамата показваха уверена игра от линията за начален удар, но превъзходството, което американецът имаше през цялото време от откриващия сет, остана до самия край и той се доближи на сет от успеха.

Вторият сет се развиваше равностойно и нямаше никакви индикации, че някой от двамата ще се откъсне напред в резултата. Фриц обаче се добра до отлична ситуация в деветия гейм, когато имаше точка за пробив, която щеше да сложи точка на спора между двамата, но опитният Кукушкин отново се измъкна, а впоследствие смълча домакинските фенове с късен пробив на сметката си, изравнявайки отделните части.

Най-новият Мастърс 1000 шампион отговори подобаващо на поставеното предизвикателство от световния номер 159 и можеше рано да си извоюва лидерската позиция, но Кукушкин за пореден път запази концентрация в напрегнат момент. Казахстанецът обаче се пропука и Фриц моментално взе инициативата на своя страна, а до финала нямаше проблеми да затвърди по-добрата си игра и се поздрави с победен старт в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Измъкване по шампионски: Фриц срещна отпор от 159-ия в света, но започна с успех в Маями Владислав Риждов
Теми:  
atp | маями | михаил кукушкин | обзор | тейлър фриц | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook