Изненада на старта в Токио: Световната №1 Ашли Барти е аут от Олимпийските игри!

от в 06:53 на 25.07.2021
Мирела Николова

Първата голяма сензация на Олимпийската тенис надпревара в Токио е факт! Световната №1 Ашли Барти претърпя изненадващо поражение от Сара Сорибес Тормо още на старта в японската столица и така се сбогува с битката за медалите на сингъл още при дебюта си. Испанката показа високо ниво на игра по време на целия двубой и напълно заслужено надигра фаворитката с категоричното 6:4 6:3. В следващата фаза на турнира 43-ата в света ще се изправи срещу победителката измежду Фиона Феро и Анастасия Севастова.

Още от началните минути на срещата се забелязваше липса на ритъм в играта на топ поставената и тя набързо изостана с два пробива и 1:4. Барти съумя да върне един от брейковете си, но това не бе достатъчно, за да навакса пасива си. Австралийката достигаше до брейкболи във всяко следващо подаване на опонентката си, ала Сорибес Тормо демонстрира характер и съхрани преднината си от пробив, за да поведе в отделните части.

Във втория сет отново представителката на Испания бе тази, която първа спечели сервис гейма на съперничката си, но Барти незабавно се мобилизира и осъществи моментален рибрейк. Паритетът в запази до 3:3, когато непредизвиканите грешки на световната номер 1 зачестиха и тя загуби последвалите 4 гейма, а така и се сбогува с мечтата за медал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада на старта в Токио: Световната №1 Ашли Барти е аут от Олимпийските игри! Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook