Изненада в Монреал: Неузнаваем Беретини напусна турнира след разочароваща загуба

от в 20:31 на 09.08.2022
Мирела Николова

Матео Беретини бе принуден да пропусне тазгодишния Уимбълдън заради положителна проба за COVID-19, но това изглеждаше, че не е повлияло на формата му, съдейки по достигнатия финал на клея в Гщаад в края на миналия месец. През днешния ден италианецът постави началото на американското си турне с участие на Мастърса в Монреал, но бе далеч от оптималната си форма и записа разочароващо поражение с 3:6 2:6 от световния №23 Пабло Кареньо Буста, който пък от своя страна успя да покаже най-доброто, на което е способен, за да се класира за втория кръг на турнира, където го очаква сблъсък с някого измежду Фабио Фонини и Холгер Руне.

От началото на срещата световният №14 не бе на нивото, което подхожда на играч от неговия ранг, като неточностите от неговата ракета бяха в изобилие. Форхендът, който е неговото най-силно оръжие, напълно го предаваше, а това, съчетано с обичайно неубедителното му представяне от бекхенд, даваше възможност на испанеца да атакува и да доминира разиграванията, здраво стъпил на основната линия. В осмия гейм сервисът на Беретини също претърпя катастрофа и той инкасира пробив на нула, който бе достатъчен за Буста да прибави откриващия сет към своята сметка.

Статуквото на корта остана непроменено и във втората част, където италианецът продължи да играе изключително хаотично и да не затруднява с нищо по-нискоранкирания тенисист. Световният №23 бе безпощаден към колебливото второ подаване на противника си и същевременно се възползваше от липсата на острота в ударите на Беретини, успявайки да си създаде удобен момент, в който да нанесе неспасяем форхенд уинър по правата. Така се стигна до нов брейк на нула в полза на испанеца, който не след дълго дублира преднината си, подсигурявайки си крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Монреал: Неузнаваем Беретини напусна турнира след разочароваща загуба Мирела Николова
Теми:  
atp | матео беретини | монреал | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook