Изненадата бе избегната: Световната №4 изпита колебания, но е във втората седмица на АО

от в 12:02 на 21.01.2023
Мирела Николова

Каролин Гарсия завърши миналия си сезон по страхотен начин, триумфирайки на Финалите на WTA, като продължи с отличните си изяви и през настоящата година. Днес тя си резервира място във втората седмица на Откритото първенство на Австралия, след като се справи със съпротивата на световната №158 Лаура Зигмунд след 2 часа и 11 минути игра за оформяне на крайното 1:6 6:3 6:3. По този начин четвъртата в света се класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с победителката от двубоя между Магда Линет и Екатерина Александрова.

В откриващия сет французойката бе бледа сянка на себе си и непредизвиканите грешки от нейната ракета не спираха да се трупат. От своя страна, Зигмунд непрекъснато предприемаше офанзивни действия, поставяйки под огромно напрежение опонентката си. Още с ретура си германката влизаше изключително агресивно в разиграванията и осъществи два пробива, благодарение на които излезе напред в общия резултат.

Във втората част обаче ролите на корта се размениха, тъй като вече именно световната №158 бе тази, която допускаше изобилие от непредизвикани пропуски, докато броят на уинърите от ракетата на Гарсия се увеличаваше непрестанно. Въпросното съотношение на силите даде отражение и върху резултата, след като в шестия гейм световната №4 направи първия си пробив в срещата, оказал се решаващ за изхода на сета в нейна полза.

Третата част стартира с размяната на два брейка, след което обаче Гарсия си върна контрола върху събитията чрез своите мощни и отлично насочени удари, с които успяваше да извади от ритъм своята съперничка. Повратният момент дойде в седмия гейм, когато французойката нанесе пробив, който впоследствие дублира, за да узакони крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата бе избегната: Световната №4 изпита колебания, но е във втората седмица на АО Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | каролин гарсия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook