Да победиш всички от топ 3 в една седмица: Крейчикова шокира Швьонтек и е шампионка в Дубай!

от в 18:26 на 25.02.2023
Мирела Николова

Въпреки неубедителното си начало на сезона Ига Швьонтек се завърна към най-добрата си игра през миналата седмица, когато триумфира на турнира в Доха след едва 5 загубени гейма в хода на надпреварата. Това я постави в ролята на основен фаворит за трофея и на WTA 1000 турнира в Дубай тази седмица, където без никакви изненади и проблеми тя достигна до финалната битка.

Там я очакваше шампионката от Ролан Гарос 2021 - Барбора Крейчикова, която дълго време след въпросния триумф не можеше да намери оптималния си ритъм на игра и загубите в откриващите кръгове за нея изобилстваха. През тази седмица обаче бившата №3 в света напомни за най-добрите си дни и си проправи път към сблъсъка за трофея, където продължи с отличните си изяви и успя да наложи волята си и над самата Ига Швьонтек. След малко повече от час и половина игра чехкинята постигна победа в два сета с 6:4 6:2, с което завоюва своята шеста WTA титла. Още по-впечатляващото пък е, че по пътя си към триумфа тя надви последователно първите три в световната ранглиста - Арина Сабаленка (№2), Джесика Пегула (№3) и Ига Швьонтек (№1).

Още в първите минути от срещата чехкинята направи сериозна заявка, пласирайки няколко удара с максимална дълбочина, извели я до пробив в дебютното подаване на противничката. Крейчикова продължи да бъде много агресивна при посрещане и това в комбинация с колебливата игра на Швьонтек, която редуваше отлична атака с непредизвикана неточност, ѝ помогна да се поздрави с успеха в първия сет, в чийто край станахме свидетели на четири поредни пробива.

В началните минути на втората част полякинята изглеждаше тенисистката, която се намира в по-добра позиция, като благодарение на отличното разпределение на ударите си и премерения риск в своите действия успя да достигне до общо четири брейкбола в първите две подавания на опонентката. Точно в тези моменти обаче бившата №3 прибягваше до помощта на сервиса си и бързо заличи опасността, след което на свой ред се възползва от неубедителния начален удар на топ поставената, за да реализира пробив, който впоследствие затвърди безпроблемно за 4:2. Това обаче далеч не бе краят на наказателната акция на Крейчикова, чиято доминация в следващите геймове продължи с пълна сила и след още един пробив тя си гарантира крайния триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да победиш всички от топ 3 в една седмица: Крейчикова шокира Швьонтек и е шампионка в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | дубай | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook