Изненадата на годината е факт! Сонего срази Джокович и очаква Григор или Еванс във Виена!

от в 19:54 на 30.10.2020
Марк Хаджижеков

Новак Джокович претърпя едва втората си загуба за годината в двубой, изигран в пълния си формат, след като ,,щастливият губещ" Лоренцо Сонего го повали в два сета на четвъртфиналите във Виена с убедителното 6:2 6:1. Така италианецът се класира за полуфиналите в австрийската столица, където го очаква Григор Димитров или Даниел Еванс. 

Мачът започна кошмарно за Новак, който набързо инкасира два пробива, изоставайки с 4:0 за отрицателно време. Грешките от ракетата на световния номер едно ,,валяха" една след друга, докато Сонего играеше безупречно. Началният удар на италианеца често сварваше първия поставен неподготвен, а форхендът му носеше поредица от спечелени разигравания. 

Така не след дълго първият сет бе пратен в историята, след като Лоренцо продължи с изключително дръзките прояви на корта. Джокович, от своя страна, бе ,,бледа сянка" на това, което сме свикнали да виждаме от него, като равнището на световния номер едно не се вдигна много и през втория сет. 

В него Ноле отново стартира с пасив от брейк, а Сонего продължаваше да играе тениса на своя живот. Италианецът сякаш не изпитваше никакви съмнения в себе си и заличаваше всякакви шансове за завръщане в мача на съперника, пред които той бе изправен. 

При 3:1 последва поредния пробив на сметката на Сонего, който не след дълго спечели и подаването си от 0:40, за да се доближи на гейм от сензацията. Впоследствие италианецът спечели още веднъж гейм от ретур, за да се поздрави с крайния успех в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата на годината е факт! Сонего срази Джокович и очаква Григор или Еванс във Виена! Марк Хаджижеков
Теми:  
виена | лоренцо сонего | новак джокович | Обзори | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook