Изненадата на турнира: Чили шокира Гърция и се поздрави с дебютна победа на United Cup

от в 11:30 на 02.01.2024
Мартин Вичев

Чили победи отбора на Гърция след 2 на 1 победи и се поздрави с първа победа на United Cup! Световният номер 6 Стефанос Циципас се очакваше да срещне първата ракета на Чили Николас Джари, но това не се случи, поради контузията, която получи на демонстративния турнир в Абу Даби World Tennis League, където си партнираше с Григор Димитров. Гъркът отстъпи мястото си на съотборника си Стефанос Сакеларидис, който излезе на корта за сблъсъка от група B в Сидни. 

Сакеларидис, само на 19 години и 416 в ранглистата, даде изключителен отпор срещу 19-ия в ранглистата Джари, като дори спечели сет и беше много близо до изненадата, но все пак опитът на чилиеца си каза думата и той триумфира след 2 часа и 19 минути - 6:3 3:6 7:5. 

Първата ракета на Гърция при жените пък Мария Сакари по-рано спечели убедително след 6-0, 6-1 над световната номер 671 Даниела Сегуел от Чили. Интрига в мача нямаше, като Сакари отпусна само един гейм на съперничката си. 

Циципас все пак се завърна за решаващия мач на смесени двойки, където партньорка му бе Сакари, но те загубиха с 6-7 (5/7), 6-3, 10-6 от Сегел и Томас Бариос Вера и така Гърция загуби битката с Чили и остана на последното място в групата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата на турнира: Чили шокира Гърция и се поздрави с дебютна победа на United Cup Мартин Вичев
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook