Изненадата в Ротердам Лехечка: Мачът с Григор Димитров ми помогна

от в 09:43 на 11.02.2022
Диана Андреева

Иржи Лехечка прави своя пробив в ATP Тура през този сезон. Един от най-обещаващите млади таланти на Чехия премина квалификационната фаза на Australian Open 2022 и за първи път в своята кариера намери място в същинската част на надпреварата от Големия шлем. Там пък жребият отреди на Лехечка двубой с Григор Димитров, а както всички почитатели на най-добрия български състезател си спомнят, успехът отиде на сметката на Димитров. 

След загубата от Димитров Лехечка допусна няколко разочароващи поражения, преди да отпътува за Ротердам. В нидерландския град Иржи не само, че се класира в основната схема, а и надделя последователно над Денис Шаповалов и Ботик Ван де Зандсхулп, за да намери място сред последните осем. В интервю преди двубоя с Лоренцо Музети на четвъртфиналите Лехечка разкри какви позитиви е извлякал от срещата с Григор Димитров на AO и сподели как участието на турнира в "Мелбърн Парк"  му е помогнало за развитието. Ето какво точно коментира той: 

"Двубоят с Григор в Австралия ми беше от голяма помощ. Подобни двубои ти дават възможност да се сблъскаш с най-високото ниво на игра в професионалния тенис и да разбереш къде се намираш в собственото си развитие. Разбрах върху кои аспекти трябва да работя, за да се изкачвам нагоре в ранглистата" - завърши младокът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата в Ротердам Лехечка: Мачът с Григор Димитров ми помогна Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | Иржи Лехечка

Коментари





Следвайте ни в Facebook