Изненади и при дамите: Сензацията от сезона на трева и световната №8 са аут на старта

от в 13:55 на 28.06.2022
Владислав Риждов

През вчерашния ден бе дадено началото на битките от третия за годината турнир от Големия Шлем - Уимбълдън. Още в една от първите срещи обаче, които откриха програмата, станахме свидетели на сензация, след като миналогодишният полуфиналист Хуберт Хуркач бе надигран от Алехандро Давидович Фокина, а изненадите при дамите също не закъсняха, след като от надпреварата бяха елиминирани отлично представящата се върху тревата до момента Беатриз Хадад Мая и световната номер 8 Даниел Колинс.

Бразилската състезателка се превърна в една от приятните изненади в началото на тревния сезон. Световната номер 28 първо спечели титлата в Нотингам, а още през следващата седмица показа, че успехът ѝ не е бил никак случаен, и триумфира с втори пореден трофей върху зелената настилка, този път в Бирмингам, като по пътя си към отличието победи тенисистка от ранга на Петра Квитова. Отличното представяне на южноамериканката автоматично я превърна в нежелан съперник, но на старта в All England Club тя трябваше да претърпи ранно поражение от младата Кая Юван. 62-та в света бе допуснала поражение във всеки един от двата си мача преди Уимбълдън, но вчера показа чудесен тенис срещу своята съперничка, за да я елиминира още в първия кръг - 6:4 4:6 6:2.

Надпреварата още след дебютната си среща напусна и Даниел Колинс. Американката не се бе появявала на корта от месец насам, когато за последно я видяхме на Ролан Гарос. Изглежда обаче, че липсата на игрова практика върху тревата е дала своето отражение върху представянето на финалистката от Аустрелиън Оупън, и вчера на пътя ѝ застана световната номер 66 Мари Бузкова. Чехкинята, подобно на Кая Юван, бе регистрирала загуба в единственото си появяване върху тревата до момента, но вчера се представи на високо равнище и надви по-високоранкираната си колежка след обрат - 5:7 6:4 6:4, като интересното е, че Колинс пропиля аванс от пробив в решителната част, което впоследствие й коства победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненади и при дамите: Сензацията от сезона на трева и световната №8 са аут на старта Владислав Риждов
Теми:  
беатриз хадад мая | Даниел Колинс | кая юван | любопитно | мари бузкова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook