Изненадите не спират: Бивша шампионка от Уимбълдън е аут след "геврек" още на старта

от в 18:40 на 29.06.2022
Владислав Риждов

Гарбинье Мугуруса определено се намира в един от най-лошите си периоди в кариерата. Испанката записа едва два успеха по време на сезона на клей, регистрирайки отпадане още в първия кръг на Ролан Гарос. Началото на сезона на трева не предложи нищо по-различно за бившата номер 1, като тя спечели само един мач преди Уимбълдън. На старта в All England Club Мугируса трябваше да се изправи срещу световната номер 88 Грет Минен и очакванията бяха за рутинен успех на бившата шампионка, само че станахме свидетели на пореден сензационен развой от началото на турнира, след като белгийката надигра именитата си съперничка с 6:4 6:0 за малко над час време.

Проблемите на световната номер 10 си приличаха още в самото начало на мача, като тя предаде откриващото си подаване и по този начин съперничката ѝ се откъсна с 3:0 напред. Въпреки изненадващият старт Минен съумя да затвърди позицията си на корта и с всеки изминал гейм се приближаваше по-близо до успеха. Мугуруса обаче не сведе глава и продължи да се бори. Испанската състезателка запази надеждите си за обрат в сета, пробивайки по-нискоранкираната си опонентка в последния възможен миг, но ново слабо представяне от нейна страна позволи на Мийнен да затвори частта, преди срещата да бъде прекъсната.

Днешното ѝ подновяване пък се превърна дори в още по-голям кошмар за бившата водачка в ранглистата. Мугируса записа срещу името си едва две точки в първите три гейма, а непредизвиканите грешки бързо прехвърлиха една дузина. Минен се възползва чудесно от разпада в половината на деветата поставена и покачи аванса си на 4:0. Изглеждаше, че път обратно за фаворитката няма и тя трябваше да преглътне загубата със сълзи на очи, след като не успя да спечели нито гейм до края.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите не спират: Бивша шампионка от Уимбълдън е аут след "геврек" още на старта Владислав Риждов
Теми:  
гарбинь мугуруса | грет минен | обзор | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook