Изненадите не спират: Двукратен финалист от Шлема също се прости с Ролан Гарос

от в 09:56 на 02.06.2021
Калоян Соколов

Кевин Андерсън от много време насам не показва познатото си ниво, което го изведе до финалите на Откритото първенство на САЩ и Уимбълдън, а през вчерашния ден южноафриканецът записа ново разочароващо поражение, отстъпвайки на Сун-ву Куон със 5:7 4:6 6:2 6:7(4) и така вероятно ще напусне световния топ 100 при новото обновление на ранглистата. Азиатецът пък си осигури сблъсък с Андреас Сепи във втория кръг на Ролан Гарос.

Андерсън наниза цели 15 аса в първите две части, но и това не се оказа достатъчно, тъй като бързоногият кореец го надиграваше напълно в размените от основната линия и контролираше изцяло хода на мача. Бившият член на световната десетка все пак напомни за себе си, спечелвайки третия сет с впечатляващ тенис и запази интригата в двубоя.

Световният номер 100 закръгли директните си точки на начален удар на 30, но това далеч не трогна опонента му и той имаше подаването при 5:3, за да затвори мача в своя полза, ала се пропука и така се стигна до тайбрек. Там обаче Куон показа по-здрави нерви, като по този начин се поздрави с първата си победа някога на втория турнир от Шлема, докато южноафриканецът трябваше да преглътне поражението, макар че беше спечелил повече точки от съперника си в хода на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите не спират: Двукратен финалист от Шлема също се прости с Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | кевин андерсън | Обзори | ролан гарос | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook