Изненадите в ИУ не спират: Сензацията от Акапулко елиминира бивш финалист в Големия шлем!

от в 11:03 на 11.03.2023
Мартин Петков

Таро Даниел през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в Акапулко се превърна в сензацията на турнира, след като от квалификациите в състезанието достигна до четвъртфиналите, а по пътя си спаси два мачбола, за да надиграе двукратния "мейджър" финалист Каспър Рууд. Днес пък японецът доказа, че победата му над световния номер четири в мексиканския град далеч не е плод на случайност, след като на Мастърса в Индиън Уелс се справи със съпротивата на друг подгласник в състезанията от Големия шлем в лицето на Матео Беретини, когото надви в близо тричасова битка - 7:6(5) 0:6 6:3. По този начин самураят, който в Калифорния също трябваше да преодолее пресявките, подпечата мястото си в третия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу бившия шампион в турнира Камерън Нори.

Още от самото начало на двубоя двамата се впуснаха в ожесточен сблъсък помежду си в надлъгването от основната линия, като италианецът се довери на сервиса си за отразяването на брейкбол и впоследствие мигновено пресира подаването на противника, при което пласира серия неспасяеми удари от любимия си форхенд, за да пробие. Световният номер 103 не остана безучастен към случващото и повиши риска в отиграванията си с целта да реализира точки директно от ретур, като планът му беше ознаменуван от успех и рибрейкът не закъсня. Оттам насетне сервиращите наложиха изцяло волята си на корта и без да видим каквито и да било шансове пред посрещачите, се стигна до закономерен тайбрек, в който фаворитът до последно водеше в резултата, имайки аванс от 5:3 пункта в своя полза, но дори пред подобен пасив Даниел остана хладнокръвен и спечели следващите четири точки, за да отмъкне откриващия сет.

Втората част по никакъв начин не се доближи откъм качество на видяното до момента в срещата, след като Беретини имаше изразено превъзходство във всяко едно отношение и не позволи на японеца да спечели дори гейм, "връзвайки му геврек", с който изравни резултата в отделните сетове.

В тези минути по всичко личеше, че квалификантът просто е изчерпал енергийния си запас и няма какво да предложи, за да затрудни устремения към победата бивш финалист от Уимбълдън. Именно наглед подценяването на ситуацията от страна на световния номер 23 му изигра лоша шега в решителната трета част, след като той страдаше от липса на първи сервис и инкасира ранен пробив. Беретини дори след това продължи да бъде все така бледа сянка на себе си от показаното във втория сет и дори трябваше да отразява брейкболи, за да не допусне да загуби началния си удар за втори път, докато Даниел поддържаше нивото си константно и без да постави водачеството си под въпрос, узакони поредния си впечатляващ успех в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в ИУ не спират: Сензацията от Акапулко елиминира бивш финалист в Големия шлем! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | матео беретини | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook